Josep Maria Gili alerta que la ciència necessita un “canvi d’actitud urgent” de la humanitat per a “curar” el planeta

L’investigador del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) i fill de Mollerussa, Josep Maria Gili Sardà, ha alertat que la natura està “ferida de mort” però que encara és pot “curar” si la humanitat canvia la seva actitud de manera urgent. Gili, ha llençat aquest SOS aquest dimarts a la nit durant el pregó de les Festes de Sant Isidori de Mollerussa, ciutat que el va veure crèixer fins als 12 anys i que li va despertar la passió pel medi ambient de la mà del seu avi matern, qui també li va inculcar els valors de l’esforç, el respecte i l’honradesa, els quals l’han guiat al llarg de la seva trajectòria personal i professional.

Gili, Premi Sant Jordi de Medi Ambient 2010 i que actualment treballa a l’Institut de Ciències Marines de Barcelona, també ha ressaltat que som “l’última generació” que pot redreçar el rumb d’un planeta “malalt”, i que la “ciència i la recerca” han de ser “eines” complementàries per al canvi d’actitud de la humanitat en un moment històric trascendental.

Cal destacar que Josep Maria Gili ha liderat més de 30 projectes d’investigació nacionals i internacionals al Mediterrani, l’Antàrtida, el Pacífic Sud o l’Atlàntic Nord.


Informa: Ignasi Gómez

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.