Josep Vallverdú, protagonista de la vuitena edició de l’Hort Poètic de Bellvís

L’escriptor lleidatà ha estat l’encarregat de l’elaboració del cartell d’aquest any i serà qui presentarà el llibre ‘Hort Poètic’ durant la jornada

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn; l’alcaldessa de Bellvís, Sílvia Escalé, i l’organitzador de la trobada, Jaume Suau, han participat aquest dilluns en la roda de premsa de presentació de la vuitena edició de l’Hort Poètic, que se celebrarà a l’hort que Nati Moncasí i Jaume Suau tenen al terme de Bellvís, al Pla d’Urgell. El president de la Diputació, Joan Talarn, ha donat la benvinguda als participants en la presentació.

L’Hort Poètic de Bellvís tindrà lloc el proper dissabte, 20 d’abril, a les 11.45 h, a la sortida de la Plaça Verge de Les Sogues, i comptarà amb la participació de diversos poetes, així com la presentació del llibre ‘Hort Poètic’, a càrrec de Josep Vallverdú, que també ha estat l’autor del cartell d’enguany, ha explicat Suau.

Els poetes convidats escullen un poema seu que els és significatiu i un arbre. En una capseta del temps es col·loca el seu poema i es “planta” conjuntament amb l’arbre triat. Concretament, els poetes que hi participaran són: Eduard Batlle, Feliu Formosa, Xavier Macià, Àngels Marzo, Anton Not, Jaume Pont, Josep Maria Sala-Valldaura, Jaume Suau, Josep Vallverdú i membres del Club d’escriptura 1899. L’organització d’aquesta edició va a càrrec de l’Ajuntament de Bellvís i els Arcs i compta amb la col·laboració del Castell del Remei, Rapid Plant i l’Horta d’en Lluís.

Joan Talarn ha destacat la potència cultural d’aquest esdeveniment a la demarcació de Lleida, Pirineu i Aran, i que fora de les fronteres es parli de l’Hort Poètic de Bellvís i sigui reconegut en tots els països catalans.

Convocatòria rere convocatòria l’Hort Poètic ha anat creixent amb arbres i versos, ja que s’han recitat més de 150 poemes i s’han plantat vint arbres d’espècies diferents de poetes que han estat convidats procedents de distints llocs: Catalunya, País Valencià, Ses Illes, Madrid, Guadalajara, Bilbao, Múrcia o Alacant. Tots ells formen part d’una diversitat literària present i de prestigi.

De la seva banda, Sílvia Escalé ha remarcat l’Hort Poètic com un dels actes més importants del país català en el marc de la poesia, i ha agraït a l’organització i a l’antic ajuntament de Bellvís per apostar per la poesia, i per aquesta manera de fer cultura i terra unides, “una unió molt significada al nostre territori i arreu del país català”.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.