Joventut ofereix camps de treball amb 297 placesa la demarcació de Lleida per aquest estiu

Joves de 14 a 29 anys podran fer-hi activitats voluntàries relacionades amb el medi ambient, l’arqueologia, el patrimoni cultural o l’acció social

La Direcció General de Joventut -a través de l’Agència Catalana de la Joventut- ofereix per aquest estiu 2023 un total de 18 camps de treball a la demarcació de Lleida per aquest estiu. Aquestes propostes disposaran d’un total de 297 places per a joves d’entre 14 i 29 anys que vulguin fer una tasca desinteressada cap a la comunitat.

Segons ha explicat la coordinadora territorial de Joventut a Lleida, Alt Pirineu i Aran en roda de premsa, Joana Terré, del total de 18 camps que s’ofereixen a la demarcació de Lleida, nou són per a joves catalans, tres són per a intercanvi amb joves de diferents territoris de l’Estat espanyoli cinc són d’abast internacional, de manera que rebrà joves d’arreu.

Per àmbits territorials,3 camps de treball es faran a la comarca de la Segarra, 3 a la Noguera, 3 al Pallars Sobirà, 2al Pla d’Urgell, 2 a l’Urgell, 2 al Pallars Jussà, 1 a l’Alta Ribagorça, 1 al Solsonès i 1 a les Garrigues. Per tipologies, els més nombrosos són els relacionats amb l’arqueologia (5), seguits pels de medi ambient (4), medi ambient i patrimoni (4), patrimoni (3),cultura i social (1) iesport, cultura i patrimoni (1).

Terré també ha explicat que l’oferta incorpora quatres camps de treball nous, com són: “Recuperem la ruta de les fonts: de l’aigua a la pedra”, que tindrà lloc a Vinaixa (les Garrigues); “Recuperació del Pla del Lluçà!”, que es farà a Altet (l’Urgell).

Els joves catalans d’entre 14 i 29 anys interessats en participar-hi poden fer la seva preinscripció a través del portal de preinscripcions a partir del proper 19 d’abril. L’adjudicació de les places es farà mitjançant un sorteig públic davant notari, que tindrà lloc el 4 de maig.

Els camps de treball organitzats per Joventut són gestionats i desenvolupats a través d’associacions d’educació en el lleure, entitats i fundacions sense ànim de lucre i amb la complicitat del món local que els acull. Consten d’una estada de 15 dies per a joves voluntaris que participen desinteressadament en un projecte de millora de caire mediambiental, acció social, recuperació del patrimoni arquitectònic o intercanvi cultural.

Per la campanya d’aquest 2023, el pressupost de la Generalitat s’ha incrementat en un 100.000 euros, un 35% més, un augment que permetrà apujar la quota que reben les entitats que acaben gestionant els camps.

 

58 camps i 1.158 places arreu de Catalunya

En el conjunt de Catalunya, l’oferta de Joventut per aquest 2023 és d’un total de 58 camps de treball, dels quals42 són per a joves catalans (855 places), 5 són d’intercanvi per a joves de tot l’estat (84) i 11 són camps d’abast internacional-dels quals 1 és per a joves menors d’edat- (219).

Per àmbits territorials, 18 camps de treball es faran a la demarcació de Lleida (297 places), 14 al Camp de Tarragona (264), 10 a les comarques gironines (240), 9 a la demarcació de Barcelona (207) i 7 a les Terres de l’Ebre (150).

I per tipologia de camps, 25 seran de l’àmbit del medi ambient, 16 de l’arqueologia,11 de patrimoni, 4 de cultura , 1 de social i 1 relacionat amb l’esport, la cultura i el patrimoni.

 

Col·laboració amb altres camps organitzats fora de Catalunya

A banda dels 58 camps que es desenvolupen a Catalunya, Joventut també ofereix enguany 114 places en camps de treball organitzats en altres llocs de l’Estat espanyol, repartides en 73 camps de treball: Madrid (14), Galícia (8), País Valencià (7), Euskadi (7), Extremadura (7), Aragó (6), Navarra (6), Castella i Lleó (4), Castella la Manxa (4), Illes Balears (3), La Rioja (3), Illes Canàries (2), Ceuta (1) i Cantàbria (1).

En aquestes activitats, els joves catalans participaran en projectes organitzats per organismes de joventut. S’hi poden trobar des d’un camp d’intervenció socioeducativa a La Victoria de Acentejo (Santa Cruz de Tenerife), fins a un d’audiovisual a Baños de Montemayor (Cáceres), passant per un camp de temàtica mediambiental a Cercedilla (Madrid).

Així mateix, els joves catalans també tenen l’opció de participar als camps de treball d’intercanvi internacional organitzats arreu del món per part de diferents organismes i associacions, com són la Coordinadora d’Organitzadors de Camps de Treball Internacionals i el Servei Civil Internacional.

En total, aquest 2023 es podran escollir entre uns 2.000 camps de treball internacionals, als quals van participar uns 500 joves catalans l’estiu passat. Així mateix, els camps internacionals organitzats a Catalunya van acollir el 2022 uns 100 joves d’arreu del món.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.