Joves de Down Lleida demostren les seves capacitats a empresaris cuinant junts a La Boscana

Sis joves amb síndrome de Down s’han posat aquest dimecres als fogons del restaurant La Boscana de Bellvís, amb una estrella Michelin, per demostrar les seves capacitats i el seu talent culinari davant del reconegut xef Joel Castanyé i sis empresaris de Lleida. El seu objectiu: reivindicar que són igual de vàlids o més per treballar a la seva cuina o empresa que qualsevol altra persona. Aquesta trobada està impulsada per la Fundació Mapfre dins del seu programa ‘Junts som capaços’, que pretén afavorir la inserció laboral de les persones amb discapacitat intel·lectual o que pateixen algun problema de salut mental. L’associació Down Lleida i la COELL, també hi col·laboren.

Durant el taller gastronòmic, que s’anomena ‘Cuinant entre amics’, cada empresari ha format parella amb algun dels joves per elaborar amb ingredients del territori diversos plats freds i calents, que han estat ideats pel xef Castanyé.

La Confederació d’Organitzacions Empresarials de Lleida (COELL) s’ha encarregat de seleccionar els empresaris que han participat en l’activitat, que s’ha celebrat per primer cop aquest any a Catalunya després de realitzar-se en quaranta ciutats més d’arreu d’Espanya. En aquest sentit, el programa inclusiu de la Fundació Mapfre va arrencar a terres catalanes l’any 2011, i des de llavors ha permès formar i trobar feina a 480 persones amb discapacitat intel·lectual o alguna afectació mental.


Informa: Ignasi Gómez

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.