L’1-O a Mollerussa: des del possible precintament de col·legis electorals, a la “normalitat” en la votació i el recompte final

Uns trenta minuts després de l’hora prevista de tancament de les seus electorals, al pati del Col·legi La Salle de Mollerussa s’anunciaven els resultats de l’1 d’octubre. A la capital del Pla d’Urgell s’hi han registrat 4.945 vots, dels quals 4.582 han estat a favor del ‘sí’ i 234 del ‘no’. Mentre, 65 han ho han fet en blanc i 64 han estat nuls.

D’aquesta manera s’ha culminat una jornada històrica, que s’iniciava per a molts a les 5 de la matinada quan, entre d’altres, es llevava la cinquantena de persones que havien fet nit a l’Escola de Música de Mollerussa, una hora abans del seu possible precintament. Poc a poc anava arribant gent a aquesta seu i, entre aplaudiments, han entrat les urnes i paperetes a les 7 del matí. Després s’han començat a muntar les meses i algunes persones també han aprofitat per fer-se fotografies. I una hora més tard, els Mossos d’Esquadra s’hi han personat, han aixecat una acta i han marxat.

Al Col·legi La Salle, centenars de veïns també s’esperaven a l’exterior des de molt abans de les nou del matí, quan s’han obert les portes amb normalitat i s’han pogut registrar les primeres votacions. Pocs minuts després, el sistema informàtic començava a fallar i, posteriorment, ha funcionat de forma intermitent. Portar anotat el registre de vots ha permès tirar endavant, però, el procés, encara que més lentament. Tot plegat, tenint en compte que el gruix de participació s’ha concentrat en les primeres hores, davant la incertesa d’una possible actuació policial que ho aturés. Això ha provocat que a la tarda es continués votant però pràcticament sense cues.

Als exteriors dels col·legis electoral s’han produït concentracions per intentar evitar que les urnes fossin requisades. Per aquest motiu, el del Carme i el de l’Escola de Música han tancat una hora abans del previst, concentrant els darrers vots en una única mesa a La Salle, on s’ha tancat a les vuit del vespre sense incidents i amb la presència de centenars de persones al pati.

Els resultats de l’1 d’octubre han de servir, segons ha dit l’alcalde de Mollerussa, per obrir una nova etapa en la que la ciutat també vol ser protagonista.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.