La 146a Fira de Sant Josep acull l’Aplec de Joves al camp amb un nou format innovador i més participatiu

En l’últim dia de Fira de Sant Josep, uns 250 joves han tornat a celebrar l’Aplec dels Joves al camp que enguany ha arribat a la seva tercera edició. Amb una clara voluntat de convertir-se en un referent dels temes d’interès per a la joventut agrària i del món rural dins de la Fira.

La comunicadora i escriptora Empar Moliner, filla de pagesos, ha fet una intervenció sobre la importància de la pagesia en el territori català. Moliner, que ha efectuat la seva ponència en clau d’humor, ha explicat la seva vinculació al sector agrari i ha encoratjat els joves a mantenir una professió amb tant recorregut històric.

En aquesta ocasió, la sessió tècnica ha comptat amb format molt innovador, a partir del debat entre el jovent interessat a poder dir la seva respecte a les inquietuds i preocupacions que els porta la feina diària. Per això, la jornada ha estat destinada, fonamentalment, a les persones joves que s’han incorporat al món agrari recentment, així com a l’alumnat dels cicles formatius de totes les escoles agràries i instituts que fan formació agrària.

En la seva intervenció, l’alcalde de la població i president de l’ens firal ha lamentat la “situació d’anormalitat extrema” que viu el país i ha enviat un missatge de suport i escalf al govern a l’exili, els consellers a la presó i, en especial, a la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, que fou l’encarregada d’inaugurar les dues edicions anteriors de l’Aplec de Joves al Camp.

Els diferents joves assistents han pogut formar part d’un debat participatiu que ha girat entorn de diferents aspectes agraris, com és el cas de l’accés a la terra, sovint conflictiu entre els joves emprenedors que volen iniciar-se en el món agrícola, o la burocràcia requerida en termes d’activitat agrària. En finalitzar els diferents debats, s’ha dut a terme una sessió plenària en què s’han presentat les conclusions i s’ha procedit a la votació entre els participants. Finalment, la jornada ha acabat de la mà d’Oriol Anson, director general de Desenvolupament Rural del DARP.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.