La 1a Jornada Pro Banqueta planta 150 plataners i inaugura una tanca perimetral per preservar el Salt del Duran

Aquest ha sigut un dels darrers 150 plataners que s’han plantat aquest diumenge amb motiu de la 1a Jornada Pro Banqueta. La plantació dels arbres, que mesuren entre 3 i 5 metres d’alçada, s’ha iniciat a la zona de la Carrerada i ha comptat amb la participació de més d’una cinquantena de persones, entre les quals s’inclouen representants dels diferents col·laboradors de la cita com la Casa Canal, els Ajuntaments de Mollerussa i Golmés, el Consell Comarcal del Pla d’Urgell, i del principal organitzador de la jornada, els Amics i Amigues de la Banqueta de Mollerussa al Salt del Duran, entitat que ha volgut destacar el treball portat a terme pels participants a pesar de les condicions climatològiques adverses.

Cal destacar que la banqueta del Canal d’Urgell és juntament amb l’Estany d’Ivars i Vila-sana una de les zones verdes més importants del Pla d’Urgell. D’aquesta manera des del Consell Comarcal s’ha volgut remarcar la importància de preservar i ampliar els espais naturals de la comarca.

La jornada també ha servit per inaugurar una tanca perimetral que espera preservar la zona natural del Salt del Duran i evitar l’accés de vehicles que puguin fer malbé l’entorn. En el mateix espai, s’ha alliberat un exemplar de xoriguer comú per posar la cirereta a una jornada que s’ha iniciat amb una caminada i ha finalitzat amb un esmorzar solidari.

Per últim, des dels Amics i Amigues també s’ha anunciat que es té previst ampliar la iniciativa de plantació d’arbres fins al Canal Mare, en el terme municipal de Vilanova de Bellpuig, sempre que es compti amb el permís de la Casa Canal i la resta d’entitats.


Informa: Ignasi Gómez

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.