La 2a Ruta de la Boira tindrà lloc el proper 10 de gener amb un caràcter solidari

El fenomen meteorològic de la boira, freqüent als mesos d’hivern a les terres de Ponent, s’aprofitarà com a reclam turístic el proper 10 de gener, en el marc de la segona Ruta de la Boira, en la que s’han programat dos recorreguts, un de 10 quilòmetres i un altre de 22, que es podran fer caminant.

La intenció es superar els 200 inscrits de l’any passat. Enguany, com a novetat, un euro de cadascuna de les inscripcions es destinarà a les despeses per portar a l’estany un cavall de la raça Camarga, ja que aquest animal influeix positivament en la recuperació de l’ecosistema d’aquesta llacuna d’aigua.

Sigui en una modalitat o en una altra de la ruta, tots els participants faran una volta a l’estany sortint des de Vila-sana, que també serà el seu punt de retorn. De fet, al poliesportiu de la localitat tindrà lloc la Fira Lifara, amb productes de proximitat.

La idea és que aquell dia puguin apreciar, mentre caminen, com l’evaporació de la humitat del terra provoca una condensació que dóna lloc a la formació de núvols baixos, és a dir, la boira de Ponent, que es capaç de privar a la seva gent del sol durant diversos dies.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.