La 4a Fita Alta Madness arriba dissabte amb més de 3.000 euros recaptats en dorsals

Una cursa minoritària per a lluitar contra les malalties minoritàries. Aquesta és la definició de la Fita Alta Madness, que dissabte complirà el seu quart aniversari havent recaptat, de moment, 3.186,70 euros només amb la subhasta dels 10 únics dorsals directes que donen dret a pujar i baixar 100 vegades l’espona del Circuit d’Autocròs de Mollerussa. La primera cursa vertical i solidària del Pla d’Urgell torna a superar així els 300 euros de mitjana per dorsal. Així mateix, la prova repartirà novament els diners generats per a la lluita contra dues malalties. Una part es destinarà com és habitual a l’estudi de la Miopatia Miotubular, que afecta 1 de cada 50.000 nounats, i l’altra part al de la Distròfia Muscular Congènita per Dèficit de Merosina (DMC-Lama2), la qual es caracteritza per provocar debilitat muscular entre 1 de cada 30.000 nounats, i per consegüent un desenvolupament motriu retardat o limitat de l’infant.

Concretament, els beneficis aniran íntegrament per a l’associació Petits Superherois, que aplega famílies amb nens i nenes amb Miopatia Miotubular i Miopaties Centrenuclears, i també per a l’associació ImpulsaT, formada per familiars, metges, científics i amics de persones afectades per la DMC-Lama2 que busquen promoure i finançar línies de recerca que puguin contribuir al desenvolupament de tractaments per a la cura d’aquesta malaltia.

Pel que fa a la prova, que suma un total de 7 km i acumula 700 metres de desnivell en un circuit tancat, tornarà a presentar enguany la Fletxa de la Fita Alta. La cronoescalada repartirà l’onzè i últim dorsal per a la cursa al participant més ràpid en pujar els 45 metres de la rampa del circuit. Tothom qui vulgui participar-hi podrà fer-ho previ donatiu de 2 euros que s’afegiran a la causa solidària. En aquest sentit, aquestes aportacions seran un gra de sorra més perquè l’organització torni a celebrar un èxit de recaptació després de recollir 6.000 euros l’any passat.

La Fita Alta Madness s’iniciarà a partir de les 19.00h de la tarda de dissabte amb la disputa de la Fletxa de la Fita Alta i posteriorment, a les 20.00h, tindrà lloc la cursa.


Informa: Ignasi Gómez

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.