La 6a Marxa popular Mascançà de Linyola aplega 225 participants

MARXA-1

 • La jornada ha transcorregut per Linyola, l’Estany d’Ivars i Vila-sana i també entremig de les vinyes del Castell del Remei

Un total de 225 participants s’han aplegat avui a la sisena edició de la Marxa popular Mascançà de Linyola organitzada pel Club Excursionista Linyola amb la col·laboració de l’Ajuntament de Linyola. La cita formava part per tercer any consecutiu del circuit Marxa.cat de marxes populars saludables de Ponent, promogut per l’Associació Atlètica Km0 Ponent, ja que comparteixen els mateixos valors: una activitat no competitiva, de ritme lliure i per tant oberta al gran públic, de totes les edats, i pensada per fer-les tan corrent com caminant.

Els participants podien escollir entre tres distàncies, cadascuna d’elles batejada amb noms de plantes herbàcies molt arrelades a Linyola i el seu entorn. Així, el circuit Lli constava de 13 kilòmetres, el circuit Fonoll, de 16, i el circuit Camamilla tenia 25 kilòmetres.

61989204_2937932946233386_915761747053248512_o (2)

La jornada ha transcorregut en una part del seu recorregut pel magnífic entorn natural de l’Estany d’Ivars i Vila-Sana i també entremig de les vinyes del Castell del Remei, permetent a més gaudir d’uns hàbits de vida saludables, caminant o corrent en mig de la natura.

Des de la sortida de Linyola i fins a l’aparcament de l’Estany d’Ivars i Vila-Sana, on hi havia el primer dels avituallaments, els tres recorreguts eren iguals. A partir d’aquí se separava la Marxa Lli. A cal Sinén es trobaven novament les tres marxes fins a Vallverd (on hi havia el segon avituallament). A Vallverd, la Marxa Lli (curta) i Fonoll (mitjana) ja anaven directament cap a Linyola, mentre que la Marxa Camamilla anava cap a Almassó, Castell del Remei, Granja Sant Vicent Ferrer i Linyola. Tots els participants han rebut un obsequi commemoratiu.

62397631_2938017222891625_2648946402935177216_o

 • Un calendari amb deu marxes

El projecte Marxa.Cat és una iniciativa esportiva que va néixer a Lleida l’any 2015 fruit de la unió de sis marxes populars arreu de les comarques lleidatanes. Té com a objectiu promoure els hàbits saludables, la pràctica de l’esport i l’alimentació saludable, així com una actitud de compromís i respecte per l’entorn. El circuit pretén donar valor al concepte de marxa popular entès com una activitat no competitiva, oberta a tothom, de ritme lliure, lligada al descobriment del valor del territori i sense ànim de lucre.

MARXA-4

El segell Marxa.cat vol ser, doncs, distintiu de qualitat, de garantia, de seriositat i empatia cap als participants, amb trets d’identitat característics i comuns, com ara la pràctica de l’esport i la vida saludable, el circuits reduïts i sense dificultats, l’escassa presència de sucres i l’adopció d’esmorzars alternatius per a celíacs i vegetarians.

Les marxes que formen el calendari són:

 • Marxa de la Boira (13 de gener)
 • Marxa Senderista del Baix Segre (17 de març)
 • Marxa de les Cabanes de Volta dels Omellons (31 de març)
 • Marxa Popular del Segrià (7 d’abril)
 • Marxa Popular del Baix Sió (21 d’abril)
 • Marxa Mascançà (9 de juny)
 • Marxa Popular Saludable Riupedrós Vilaller (14 de juliol)
 • Marxa de l’Esparver Cendrós (22 de setembre)
 • Marxa Solidària pel Pla de Ponent (6 d’octubre)
 • Marxa de Tardor del Baix Set (27 d’octubre)

Podeu trobar més informació i fer la vostra inscripció a: www.iter5.cat.


Informa: Redacció / Foto: Iter5

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.