La 7a edició de la Cua d’Estiu de Fondarella torna als orígens amb un programa de 5 espectacles que engloben teatre, música i poesia

Tornar als orígens i premiar la qualitat abans que la quantitat, són els aspectes protagonistes de la 7a edició de la Cua d’Estiu de Fondarella. D’aquesta manera, l’edició d’enguany redueix a 5 el nombre total d’espectacles, que es realitzaran als jardins de dues cases històriques del poble com Cal Ros i Cal Combelles durant els caps de setmana del 7 al 28 de setembre. A més a més, tothom qui vulgui accedir a qualsevol de les actuacions d’aquest any haurà de realitzar una aportació econòmica de 5 euros. Amb aquests canvis, els membres de l’associació Cua d’Estiu Accions Culturals i organitzadors de l’esdeveniment, Jaume Jovells i David Pradas, pretenen tornar als inicis del festival i dotar de valor les propostes artístiques que es presenten.

El programa de la present edició inclou atrevides actuacions musicals, teatrals i poètiques, que esperen captivar el públic que participa en un festival amb segell propi.

El festival s’estrenarà el pròxim dia 7 de setembre a les 21.00 hores de la nit amb l’obra teatral “Els darrers dies de la Catalunya Republicana”, que tindrà lloc a Cal Ros. L’obra és un relat verídic d’uns dies dramàtics viscuts per l’escriptor, historiador i polític, Antoni Rovira i Virgili, quan entra en fase culminant l’ofensiva final de Franco contra Catalunya. Narració de l’angoixa, la desfeta i l’èxode dels catalans, que han estat les principals víctimes de la guerra encesa a Espanya per l’alçament militar de l’any 1936. “Es tracta d’una obra que hem cregut que era interessant de programar atès el context polític en el que vivim” ha explicat Jovells.

El següent espectacle tindrà lloc el dia 15 de setembre a Cal Combelles. Es tracta d’”AVE EVA”, una proposta musical que presenta l’agrupació Ilerda Antiqua i que té com a fil conductor la invisibilitat de la dona com a creativa a través de la història. La proposta combina música barroca amb textos contemporanis.

El blues i el jazz es donen cita el divendres 21 amb “La Piccola Band” una formació del Pla d’Urgell formada per sis músics i creada recentment. Dos clarinets, un trombó, un violoncel, un piano i una bateria que interpretaran una sèrie de peces musicals que van des de conegudes melodies clàssiques a no menys conegudes obres del segle XX, en especial del repertori nord-americà.

L’endemà, el dissabte 22 a les 22.00 h Cal Combelles serà l’escenari de la última entrega de la trilogia “Sisters” de la companyia lleidatana Cametes Teatre, “Mireta Tancada”. Es tracta de l’obra que segueix les dues entregues anteriors representades a la Cua: “La Capsa de Cafè” i “Comiat”. Quatre germanes decideixen treure totes les coses del pis de la mare un cop morta i això provoca molt d’enrenou entre elles. Sentiments i emocions que afloraran una vegada més.

“Amor. Arrels, branques i fulles” és la proposta poètica i musical amb què es clou el festival el dia 28 de setembre. Meritxell Gené, Meritxell Cucurella-Jorba i Heura Gaya uneixen les seves veus per cantar i parlar a l’amor. Poesia i música que recorrerà les arrels de poetes tan coneguts com Marçal, Pedrolo, Maluquer, Ferrater, Estellés, entre altres.
Poemes d’amor a la terra, d’amor a la llibertat, d’amor al menjar, d’amor a la feina, d’amor a l’amor, d’amor al sexe, d’amor al surreal, d’amor al més enllà… de poetes catalans de tots els temps.

Aquesta és la combinació d’una programació pensada per posar en relleu cultura i patrimoni, l’objectiu principal de la Cua d’Estiu.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.