La 8a Marató de Donants de Sang a Mollerussa clou amb 157 donacions

La 8a Marató de Donants de Sang a Mollerussa ha tancat aquest dimecres a la nit amb un balanç de 157 donacions, de les quals 146 són de sang i 11 de plasma. El registre total és inferior al de passades edicions però compleix amb els objectius del Banc de Sang i Teixits de Lleida, que aspirava a superar la xifra de 150.

Tanmateix, l’entitat recorda que tot i que sempre són necessàries les aportacions dels donants, aquestes cobren una major importància durant l’estiu i el període de vacances, quan hi ha una disminució considerable de donacions. En aquest sentit, el Banc adverteix que actualment els donants més buscats són els de grups sanguinis negatius.

La 8a edició de la Marató de Donants de Sang a la capital del Pla d’Urgell s’ha desenvolupat des de les 10.00 h del matí fins a les 22.00 h de la nit, fent una petita pausa al migdia. Enguany la cita s’ha engalanat amb el lema “Tu sí que ets important; converteix-te en #sangfluencer” amb el desig què la ciutadania fes campanya entre el seu entorn d’influència perquè vagin a donar.

Així mateix, l’Associació de Donants de Sang del Pla d’Urgell també ha col·laborat en la jornada habilitant un punt d’avituallament i obsequiant els participants amb diferents regals. Cal afegir que la cita, que salva vides, també ha rebut l’oferiment de 18 persones que no han pogut donar fer diferents motius.


Informa: Ignasi Gómez

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.