La biblioteca de Mollerussa reprèn activitat reformulant les visites escolars

Un eix temàtic diferenciat per grups d’edat i centrat en el coneixement i el treball dels àlbums il·lustrats serveix de fil conductor de l’activitat

  • Un eix temàtic diferenciat per grups d’edat i centrat en el coneixement i el treball dels àlbums il·lustrats serveix de fil conductor de l’activitat

 La Biblioteca Comarcal Jaume Vila ha reprès des d’aquest dimecres les activitats presencials a l’equipament amb les visites escolars que ha reformulat per oferir nous atractius a l’alumnat que visita l’equipament. Així, dins el projecte Mollerussa Municipi Lector ha incorporat la utilització dels anomenats laboratoris de lectures, els quals a través d’un fil conductor adaptat per edats i fent ús dels àlbums il·lustrats, ajuden els escolars a experimentar la lectura sent-ne els protagonistes.

L’alumnat de 1r de l’escola Pompeu Fabra de Mollerussa són els primers a gaudir de l’experiència aquesta setmana i ho fan en els seus respectius grups bombolla per tal de fer un seguiment acurat de totes les mesures de prevenció de la Covid-19. L’eix temàtic adaptat al seu grup d’edat (de primer a tercer curs) és La ciutat dels ratolins, la qual recorren amb l’ajuda del Frederic, un rosegador de peluix que els transporta al món de l’àlbum il·lustrat amb jocs i experimentant sensacions.

Des de la biblioteca ja tenen a punt també dos laboratoris de lectura més: un pensat per a l’alumnat de quart a sisè el qual porta per títol Expedient: Panxa plena, centrat en el món de la investigació de delictes a través de jocs i  un altre per a l’alumnat de P-3 a P-5 sobre la poesia i amb títol de La capsa.   Així mateix, estan ultimant els detalls d’un quart laboratori destinat en aquest cas a l’alumnat d’ESO amb l’objectiu de fomentar l’esperit crític i les diferents mirades sobre una mateixa temàtica.

Presentació del llibre sobre maridatge del sommelier Xavier Ayala

D’altra banda, la biblioteca també reprèn el dijous dia 18 a les 8 del vespre les activitats presencials amb adults amb la presentació del llibre Cuaderno practico de maridaje: aprende a combinar platos y vinos como un sumiller, del sommelier mollerussenc Xavier Ayala. La presentació anirà a càrrec del seu autor, el qual estarà acompanyat de la il·lustradora Carmen Maria Martín, mà de les il·lustracions que apareixen en el volum.

Les places per assistir a la presentació, que s’emmarca dins el cicle Lletres i vins, són limitades per la qual cosa cal inscripció prèvia a través del telèfon de la biblioteca 973-71 22 48.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.