La Biblioteca Jaume Vila acull dijous la presentació de ‘Els fruits vermells’, guanyador del Premi de Novel•la Breu

Lluís Vilarrasa, recollint l’any passat el Premi de Novel·la Breu. FOTO: Ajuntament de Mollerussa.

 

La Biblioteca Comarcal Jaume Vila acollirà aquest proper dijous dia 2 la presentació del llibre Els fruits vermells, de Lluís Vilarrasa, que va resultar guanyador de la passada edició del Premi de Novel·la Breu Ciutat de Mollerussa. L’acte comptarà, a banda de l’autor, amb la participació de l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona; Ramon Rubinat, escriptor i membre del jurat del premi; d’Eulàlia Pagès, director de Pagès Editors, editorial encarregada de llençar al mercat la primera edició del llibre.

Lluís Vilarrasa i Tanyà (Vic, 1964), és llicenciat en Filologia Catalana i ha treballat com a guionista de televisió en programes infantils i en telefilms. És autor de les obres en narrativa L’home de Dover (2000), El meu amic Sebastian (2004), Els fugitius d’Àticus 89 (2006), Pares i fills (2009) i Tren Blanc-El cas Rensenbrink (2012).  El 1992, amb Criatures impetuoses va obtenir el primer premi ex aequo del II Concurs de Projectes per a Sèries per a Televisió, de TV3, i el mateix any va aconseguir el I Premi de guions per a ràdio-teatre Memorial Guillermo Salcedo, amb l’obra El trio de la benzina. El 1999, va guanyar el Quart Premi de Narració Curta Just Manuel Casero per L’home de Dover. L’any 2006 es va endur el Premi de Narrativa Infantil i Juvenil Cifre de Colonya per Els fugitius d’Àticus 89. El 2008, va ser guardonat amb el IX Premi Roc Boronat, convocat per l’ONCE, per l’obra L’alliberament i altres contes (rebatejada com a Pares i fills en ser publicada). Aquesta obra també li va valer el Premi Qwerty al millor llibre de contes en català del 2009. L’any 2011 va obtenir el primer premi ex aequo del XXXII Premi de Narrativa Armand Quintana de Calldetenes amb El dilema (i altres contes). Finalment, el 2012 va guanyar el XXI Premi de Novel·la Ferran Canyameres per El cas Rensenbrink.

Cicle Gent Nostra, presentacions a casa

D’altra banda, la biblioteca també ha previst per la primera setmana de març dues presentacions de llibres més dins el cicle Gent Nostra, presentacions a casa. Així, el 7 de març a les 19 hores es presentarà el llibre La malícia dels mots, de l’autor ponentí Joan Francesc Dalmau, una presentació, a càrrec del mateix autor i del filòleg Josep Camps, la qual anirà acompanyada de l’exposició de dibuixos d’Ester Gasol i la projecció de vídeo-poemes de Jordi Giribet.

Pel dijous dia 9, aquest cop a les 8 del vespre, hi ha prevista la presentació del llibre Tres nits, de Ramon Xuriguera, escriptor i crític d’art nascut a Menàrguens i que va morir a l’exili a França al 1966. La presentació anirà a càrrec del filòleg Josep Camps, que n’ha estudiat l’obra en la seva tesi doctoral, i del nebot de l’escriptor i fill de Joan Baptista Xuriguera, Pau Xuriguera Solà.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.