La biblioteca presenta ‘Els fruits vermells’, guanyador del Premi de Novel•la Breu Ciutat de Mollerussa

Un instant de la presentació. FOTO: Ajuntament de Mollerussa

 

La Biblioteca Comarcal Jaume Vila va acollir ahir al vespre la presentació del llibre Els fruits vermells, de Lluís Vilarrasa, que va resultar guanyador de la passada edició del Premi de Novel·la Breu Ciutat de Mollerussa. L’autor premiat va agrair a l’Ajuntament la celebració de premis d’aquestes característiques i de més petit format ja que, segons ell, “els grans premis estan acabant amb la literatura catalana”.  Per la seva part, l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, el qual va dir que “és un llibre que dóna molts girs i conté molta intriga”, va realçar la trajectòria del Premi de Novel·la Breu Ciutat de Mollerussa, que ja s’ha consolidat com un element de l’esforç i l’estratègia de la ciutat a favor de la literatura

La presentació del llibre va anar a càrrec de Ramon Rubinat, escriptor i membre del jurat del premi, el qual va assegurar que “la clau és la idea del conflicte i el manteniment de la tensió narrativa”, aspectes molt ben aconseguits juntament amb la riquesa del llenguatge. En aquest sentit, va destacar les idees filosòfiques que es desprenen de la veu dels diferents personatges que apareixen al llarg de la lectura com un bon punt de partida per a la reflexió. Per la seva banda, Eulàlia Pagès, directora de Pagès Editors, editorial encarregada de llençar al mercat la primera edició del llibre, va destacar la temàtica centrada en un escriptor consolidat que demana ajuda a un altre de segona fila per acabar la seva novel·la, una temàtica que va qualificar de “tabú però de plena actualitat” en el món de la literatura.

Cicle Gent Nostra, presentacions a casa

D’altra banda, la biblioteca també ha previst per la primera setmana de març dues presentacions de llibres més dins el cicle Gent Nostra, presentacions a casa. Així, el 7 de març a les 19 hores es presentarà el llibre La malícia dels mots, de l’autor ponentí Joan Francesc Dalmau, una presentació, a càrrec del mateix autor i del filòleg Josep Camps, la qual anirà acompanyada de l’exposició de dibuixos d’Ester Gasol i la projecció de vídeo-poemes de Jordi Giribet.

Pel dijous dia 9, aquest cop a les 8 del vespre, hi ha prevista la presentació del llibre Tres nits, de Ramon Xuriguera, escriptor i crític d’art nascut a Menàrguens i que va morir a l’exili a França al 1966. La presentació anirà a càrrec del filòleg Josep Camps, que n’ha estudiat l’obra en la seva tesi doctoral, i del nebot de l’escriptor i fill de Joan Baptista Xuriguera, Pau Xuriguera Solà.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.