La camamilla de Linyola busca fer-se un espai a través de diferents productes alimentaris

El foc de llenya és encara avui dia molt apreciat pels consumidors de forns tradicionals com aquest de Torregrossa. Les anomenades coques de forner serveixen per suavitzar la temperatura del seu interior, per a després coure-hi el pa. Normalment sempre s’han fet amb anís però en aquest establiment van apostar fa poc més d’un any per elaborar-ne també amb camamilla de Linyola. Una forma d’integrar les seves propietats beneficioses per a la salut dins l’alimentació.

L’herba remeiera comença a ser present en alguns dels formatges que elaboren al Palau d’Anglesola. Fa sis mesos que experimenten amb ella en el semicurat de cabra, fent una variació d’un dels seus productes més coneguts: el Palauet. El sabor que aporta ha cridat l’atenció entre la seva clientela local.

Des del Parc de les Olors de Linyola, on es cultiva l’herba, animen als productors locals a experimentar amb la camamilla. Sobretot tenint en compte que la d’aquesta zona és més rica en propietats, com ara digestives, relaxants o antialèrgiques.

Un cop la camamilla passa per l’assecador, ja és apta per al consum. El reconeixement de la cultivada a Linyola, juntament amb la seva integració en diferents productes alimentaris pot suposar un revulsiu de cara a explorar una nova alternativa dins el sector agrari.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.