La capitalitat de la Sardana protagonitzarà el 15è Concurs de Pintura Ràpida de Mollerussa

Un instant de la presentació del 15è Concurs de Pintura Ràpida.

 

La capital del Pla d’Urgell acollirà aquest diumenge dia 25 de setembre la 15a edició del Concurs de Pintura Ràpida “Ciutat de Mollerussa”, convocatòria que tindrà com a tema enguany la Rotonda de la Sardana, localitzada a l’avinguda de la Pau, amb motiu del nomenament de Mollerussa Capital de la Sardana 2016. Així ho han explicat aquest matí en roda de premsa l’alcalde i president de Fira de Mollerussa, Marc Solsona, i el director de l’ens firal, Poldo Segarra.

Des de l’organització s’ha cregut adient escollir aquest indret, que ret homenatge a la dansa catalana amb la col·locació del Monument a la Sardana, l’any 1996, i el Monument a la Capitalitat, al juny d’aquest 2016.

El Concurs arriba diumenge a la seva quinzena edició amb una previsió de participació d’entre 30 i 40 artistes, segons ha dit Segarra. El director ha recordat que la convocatòria té caràcter itinerant des de l’any 2009, la qual cosa permet disposar de pintures de diferents llocs de la ciutat.

Com a novetat d’aquest any destacar l’increment del nombre de premis i de l’import total, amb 5.575 euros, 300 més que anys anteriors. Pel que fa al nombre de premis es passa de 9 a 10, amb la incorporació del Premi Especial Mollerussa Ciutat de la Sardana, dotat amb 300 euros i patrocinat per l’Agrupació Sardanista de Mollerussa.

El primer premi, dotat amb 1.500 euros, està patrocinat per l’Ajuntament i Fira de Mollerussa; mentre que el segon i el tercer pugen a 1.000 i 525 euros, i estan patrocinats per la Diputació de Lleida i Nufri, respectivament. La resta de firmes patrocinadores són: Prefabricats Pujol (el 4t premi i dotat amb 450 €), Federòptics Roure (el 5è i amb 420 €), Fridecal (el 6è i amb 390 €), Arcusin (el 7è i amb 360 €), Resquitx (el 8è i amb 330 €) i Giessa-Cosmobrok (el 9è i amb 300 €).

La inscripció al Concurs és gratuïta i es durà a terme al Teatre L’Amistat a partir de 2/4 de 9 del matí i fins a les 12 del migdia. El veredicte del Jurat, integrat per reconeguts professionals del sector, i el lliurament dels premis es portarà a terme en un acte al mateix teatre a 2/4 de 6 de la tarda.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.