La CHE preveu restriccions d’aigua i una campanya “difícil” a la part de la conca que té a Catalunya

La presidenta de l’organisme ha fet l’anunci durant la visita a la Comunitat General de Regants dels Canals d’Urgell per presentar el Pla Director per a la millora de la biodiversitat

La Confederació Hidrogràfica de l’Ebre preveu restriccions a l’ús de l’aigua en la campanya del regadiu però també altres usos no econòmics o no agraris com l’hidroelèctric davant l’actual situació de sequera.

En aquest sentit, la presidenta de l’organisme, Maria Dolores Pascual, ha apuntat que el mes de març serà “determinant” si no hi ha un canvi de tendència en les precipitacions. Aquest anunci ha estat durant la visita de la presidenta a la Comunitat General de Regants dels Canals d’Urgell per presentar una estratègia per a la millora de la biodiversitat a l’àrea regable dels Canals que s’inclou dins el Pla Hidrològic 2022-2027 i que compta amb una inversió de 3 milions d’euros.

El Pla Director per a la millora de la biodiversitat de l’àrea regable dels Canals d’Urgell ha estat elaborat conjuntament amb la Universitat de Lleida amb l’objectiu de crear sinergies entre la modernització dels canals i els usos no agraris. L’objectiu d’aquest projecte és millorar l’estat ecològic dels cursos i les masses d’aigua, la creació d’espais com entorns per a espècies de flora i fauna de ribera autòctones i el control d’espècies invasores, la millora de la connectivitat fluvial del Segre i la posta en valor de patrimoni hidràulic dels Canals d’Urgell per potenciar l’educació ambiental i la promoció local.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.