La consellera de Cultura inaugura el 35è Saló del Llibre: “La lectura infantil i juvenil és la base de tot”

La consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, ha sigut l’encarregada d’obrir les portes aquest dilluns del 35è Saló del Llibre Infantil i Juvenil de Catalunya que se celebra a Mollerussa. Vilallonga ha assegurat que la lectura infantil i juvenil és “la base de tot”, i també ha destacat que l’intercanvi de sinèrgies entre els infants i els escriptors, i la possibilitat de tenir a l’abast els 5.000 llibres que ofereix el saló, són dos factors “fonamentals” per a fomentar la lectura i per al desenvolupament cultural de la societat.

Per la seva banda, l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, ha indicat que el certamen posiciona a la ciutat com “la capital de la cultura infantil i juvenil de Catalunya” des d’avui fins al pròxim 14 d’abril. Així mateix, el batlle ha celebrat que enguany sigui el 17è any consecutiu que el municipi acull l’esdeveniment. Per altra banda, també ha posat de manifest que la cultura és el “millor canal i vehicle” per a crear una societat més constructiva.

Organitzat per l’Ajuntament de Mollerussa a través de la Biblioteca Comarcal Jaume Vila, l’esdeveniment també està promogut pel Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil (ClijCAT), el qual ha anunciat el seu compromís per a convertir-lo en un gran saló de referència arreu de Catalunya.

Prop de 3.000 alumnes ja tenen previst visitar un Saló que enguany té l’aigua com a eix temàtic, i comptarà amb 7 exposicions i una trentena d’activitats de lectura entre sessions de contacontes, espectacles, i presentacions de llibres com Lo Parrot, el Bandoler, que tindrà lloc el dia 6 d’abril.


Informa: Ignasi Gómez

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.