La consellera de Cultura presideix el 56è Concurs de Vestits de Paper que compta amb 74 participants

guanyadors

La consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, presidirà demà dissabte la gala del 56è Concurs de Vestits de Paper, que tindrà a les 10 de la nit al Teatre L’Amistat. També hi participarà el director general de l’Agència Catalana de Turisme, David Font. El certamen compta enguany amb un total de 74 participants d’arreu de geografia espanyola com Múrcia, Astúries o el País Basc així com d’indrets de Catalunya com Barcelona, Amposta o Lleida, entre altres. D’aquesta manera, 39 concursants participaran en la categoria de Moda Actual, 16 a Fantasia i 19 a Època.

A la gala, que serà presentada per l’actriu i cantant Beth la qual també farà l’acompanyament musical, es repartiran més de 15.000 euros en metàl·lic que corresponen als tres primers premis de cada categoria així com el corresponent a la modalitat Emergent’s per a menors de 30 anys i també al reconeixement al Millor aprofitament de les qualitats del paper impulsat per l’Escuela Museo Origami de Zaragoza.  A aquests, se sumen també el Didal d’Or, fet per Àlex Joier i que premia la trajectòria dins el concurs i l’Agulla d’Or, concedida per la botiga Lluna de Drap al millor treball artesà d’agulla. Així mateix, cal recordar que fa dos anys es va incorporar també el Premi al/la Millor Model, patrocinat per la revista Pasarela de Asfalto i consistent en una entrada a una desfilada de la Mercedes-Benz Fashion Week.

 Pel que fa al jurat del Concurs Nacional de Vestits de Paper, un any més està format per professionals del món de la moda i el disseny. El president serà el dissenyador valencià   Miquel Suay,  director creatiu de la firma homònima, el qual ha rebut diferents premis en la seva trajectòria, entre els que figura el Premio IMI a la innovación de la Feria de Valencia o el Premi a la Millor Col·lecció 080 BCN Fashion Week. El seu projecte també fou seleccionat per la Conselleria d’Indústria i la Cambra de Comerç de València com una de les 50 empreses d’èxit de la Comunitat Valenciana. També formaran part del jurat:

  • Francisco José Pavón (Madrid), editor-director de la revista Pasarela de Asfalto Luxury Edition, un referent en sector de la moda que compta amb la col·laboració de membres de l’aristocràcia com la Princesa Tania de Bourbon Parme, entre altres.
  • Teresa Berengueras (Barcelona), periodista especialitzada en moda que ha col·laborat en diversos programes de TV3 i Catalunya Ràdio, entre altres mitjans. Actualment treballa per El Punt Avui
  • Josep Maria Folch (Montbrió del Camp), gerent de Metalúrgica Folch
  • Alba Minguella (Tàrrega), dissenyadora de vestits de núvia
  • Felipe Moreno (Saragossa), curador de l’Escuela Museo de Origami de Zaragoza (EMOZ) i president del Grupo Zaragozano de Papiroflexia.
  • Enric Gràcia, membre del Comitè organitzador
  • Teresa Cardona, tècnica del paper i membre del Comitè organitzador
  • Josep Miquel Varea, secretari

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.