La Cooperativa d’Ivars vol vendre, directament al consumidor, carn de vedella Aberdeen-Angus

A la Granja Experimental Montsuà, propietat de la cooperativa d’Ivars, s’estan duent a terme proves sobre la qualitat de la carn de vedella de la varietat Aberdeen-Angus, molt valorada en el sector de la restauració. És el primer cop que s’aposta per fer una recerca encarada directament al consumidor final, al qual es vol arribar també des del punt de vista de la distribució.

Ara per ara, s’està analitzant quina influència tenen en el producte final el tipus de pinso que menja l’animal, el nivell de maduració de la carn o el temps d’espera fins a la matança. Un cop s’obtinguin els resultats de la investigació es farà un tast d’aquesta carn a la cooperativa i en diversos centres de recerca.

La granja experimental de la Cooperativa d’Ivars, que compta amb una vuitantena de vedells, porta 5 anys funcionant i es pionera a Europa pel que fa al sistema de pesatge dels animals i el càlcul de la quantitat d’aliment que consumeixen.

La recerca a partir de les dades de granges experimentals, per no haver d’utilitzar les dels socis de la cooperativa, també s’aplicarà a partir de l’any que ve en el porcí.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.