La Diputació crea el Premi Elvira Godàs Vila per donar suport a projectes de recerca i difusió cultural i històrica d’àmbit local i comarcal

Comissió Presidència

Ha estat la primera decisió de la Comissió Informativa Permanent de Presidència de la Diputació constituïda aquest mateix dilluns

Aquest dilluns s’ha creat la Comissió Informativa Permanent de Presidència de la Diputació de Lleida aprovada per acord del Ple de la Corporació de 28 de maig de 2020, de la qual formen part el president de la Diputació, Joan Talarn, i els portaveus del grups polítics representats a la institució.

Durant la reunió telemàtica, s’han aprovat inicialment les bases reguladores per a la concessió del Premi de recerca Elvira Godàs Vila, que es farà a través del Servei d’Arxius, Estudis i Informació. El premi –dotat amb 10.000 €– vol donar suport a projectes de recerca i difusió cultural i històrica d’àmbit local i comarcal alhora que impulsar les xarxes d’investigació i de difusió del coneixement d’aquells treballs que s’endinsin en la història contemporània de la demarcació i que es fonamentin parcialment o totalment en els diferents fons documentals de la Diputació de Lleida i els seus organismes autònoms.

Elvira Godàs Vila –la filla petita de Victorina Vila i Frederic Godàs (1879-1920), fundadors del Liceu Escolar de Lleida, inaugurat el 1906– va ser una mestra republicana exiliada a Mèxic i activista que va ostentar la presidència d’honor de la Asociación Archivo, Guerra y Exilio.

Aquest premi de caràcter biennal té com a objectiu fomentar l’estudi i la recerca sobre el territori lleidatà des de l’àmbit de les ciències humanes i socials. Està destinat a donar suport d’una manera prioritària a investigadors en les primeres etapes d’activitat investigadora. El tutor de la Universitat de Lleida i la cap del Servei d’Arxius, Estudis i Informació dictaminaran la qualitat del treball prèviament escollit.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.