La Diputació de Lleida ajuda a l’ACUDAM en l’adquisició d’un vehicle adaptat

Foto_adatpat_1El Servei d’Habitatge de l’ACUDAM ha adquirit un vehicle adaptat de 5 places gràcies a la col·laboració de la Diputació de Lleida. Fins ara, el servei utilitzava el transport adaptat del Taller Ocupacional de la mateixa entitat però no era suficient per poder fer front a les demandes del servei.

La Diputació  de Lleida ha realitzat una aportació econòmica de 5.000 € que ha permès a l’entitat del Pla d’Urgell adquirir el vehicle adaptat de 5 places (4 + 1 persona amb mobilitat reduïda). També ha col·laborat econòmicament en aquesta adquisició el Ministeri de Sanitat i Serveis Socials mitjançant la línia d’ajuts del programa de subvencions d’inversió del 0,7% de l’IRPF amb 10.000 €. La resta del finançament del vehicle ha anat a càrrec de l’ACUDAM amb fons propis (10.616 €). El cost total del vehicle amb la seva corresponent adaptació ha estat de 25.616 €.

foto_adaptat_2

El Serveis d’Habitatge sols disposava d’un vehicle no adaptat per fer les gestions sanitàries i visites mèdiques amb les persones més autònomes, i l’ACUDAM es veia  obligada a requerir l’ús de l’ambulància pels trasllats per les persones més assistides.

El fet de poder disposar d’un vehicle adaptat per persones amb cadires de rodes ha suposat un gran benefici i una millora de la qualitat en l’atenció a aquestes, ja que permet agilitzar tota la gestió dels acompanyaments sanitaris, personals,  i en les sortides lúdiques del grup de persones amb mobilitat reduïda del servei en cap de setmana.

Quaranta-cinc persones es beneficiaran de l’ús d’aquest vehicle. Alhora, agilitzarà l’organització del servei en les sortides i acompanyaments que no poden realitzar les famílies i que per tant, assumeix l’ACUDAM.


Informa: Redacció / Fotografies: ACUDAM

 

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.