La Diputació de Lleida compra 50.000 mascaretes i 1.200 ulleres de protecció

Ulleres seguretat

S’han encarregat a una empresa amb l’aval del Departament de Salut i estaran disponibles en 20 dies per a repartir-se entre els consells comarcals i ajuntaments de la demarcació

La Diputació de Lleida ha comprat un lot de 50.000 mascaretes i 1.200 ulleres de protecció per tal de distribuir-les entre tots els ajuntaments i consells comarcals de la demarcació, responent així a les crides que han fet alguns ajuntaments a la Diputació, ja que no disposen d’aquest material de protecció per als funcionaris locals que, en qualitat de personal essencial, han de prestar els seus serveis a la ciutadania, com poden ser els agents de les policies locals i els diferents serveis d’atenció que no han aturat la seva activitat.

La compra d’aquest material de protecció davant la malaltia COVID-19 s’ha gestionat a través d’una empresa autoritzada que ha tramitat la importació, i amb l’aval del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, que confia en poder iniciar el repartiment d’aquest material en un termini màxim de 20 dies si no és requisat pel Ministeri de Sanitat a la duana.

Mascareta Jupiter

Les mascaretes comprades tenen homologació de protecció del tipus EN14683, d’un sol ús, que aportaran una protecció extra als treballadors públics locals i als usuaris de les comarques de Lleida. El SARS-CoV-2, el virus que produeix la malaltia COVID-19, és un virus que bàsicament es transmet per superfícies contaminades i per gotes, però té molt poca transmissió per l’aire.

En aquest sentit, la Diputació recomana tenir molta precaució en mantenir una higiene de mans acurada i el distanciament social d’almenys 1,5 metres com a principal mesura per evitar la transmissió del virus.

A la demarcació de Lleida estan comptabilitzats uns 8.100 treballadors públics locals, entre la pròpia Diputació, consells comarcals, ajuntaments i entitats municipals descentralitzades.


Informa: Redacció / Foto: Diputació de Lleida

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.