La Diputació de Lleida fa arribar una guia per al desconfinament a tots els ajuntaments i consells comarcals de la demarcació

foto_3646295

La Diputació de Lleida ha fet arribar a tots els ajuntaments i consells comarcals de la demarcació una guia amb recomanacions per al desconfinament de les administracions locals que serveixi per preparar un pla adaptat a les necessitats específiques de cada ens  per tal de procedir a aquesta nova fase amb garanties.

La guia, que té com a punt de partida la Llei de Prevenció de Riscos Laborals, integra les diferents recomanacions, reials decrets i normatives de les autoritats sanitàries donades a conèixer en les darreres setmanes per governs català i espanyol, a més de recollir l’experiència d’aquests dies a la mateixa Diputació, que està adequant els seus espais amb mampares de metacrilat i dispensadors de gel hidroalcohòlic, i marcant punts de distància.

El diputat responsable de l’àrea de Recursos Humans, Jordi Verdú, destaca que la guia pretén assegurar la tornada a l’activitat habitual presencial vetllant per la protecció de la salut de les persones mitjançant la implantació de mesures de prevenció que permetin reduir el risc d’exposició i contagi a la COVID-19. “Aquest retorn, en tot cas, no serà un retorn a la normalitat que ens era habitual i estem més obligats que mai a garantir la màxima seguretat sanitària al nostre personal i a les persones que atenem”, assegura Verdú.

El document aconsella accions d’adequació dels edificis públics per acollir el personal, com la desinfecció prèvia, la retirada de cadires en zones d’espera o establir circuits per a circulació dins dels edificis amb portes obertes per reduir zones de contacte. Igualment s’aconsella col·locar mampares de metacrilat en els punts d’atenció presencial a la ciutadania, assenyalar distàncies de seguretat i posar a l’abast del personal i la ciutadania dispensadors de gel hidroalcohòlic. Finalment, s’aconsella prioritzar l’atenció telemàtica i restringir al màxim possible les reunions presencials per tal de perseguir l’objectiu de Zero Contagis de la COVID-19.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.