La Diputació de Lleida limita la prestació dels seus serveis als estrictament necessaris des de dilluns fins al 31 de març

WhatsApp Image 2020-03-15 at 15.52.12

Joan Talarn decreta mesures excepcionals per a restringir la mobilitat del personal de la Diputació però garantint aquells serveis considerats com a bàsics o estratègics.
Els serveis públics considerats bàsics o estratègics seran atesos pels directius públics i una persona de forma rotatòria, preferentment mitjançant sistemes no presencials i d’accés remot.
L’edifici de la Diputació romandrà obert, només a efectes de Registre, de les 10 a les 13 hores, i la resta de dependències de l’ens queden tancades.
Se suspèn el ple ordinari corresponent al mes de març, les juntes de portaveus i les comissions.
El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha emès aquest diumenge un decret amb “mesures excepcionals” adreçat als membres electes i el personal al servei de la Diputació de Lleida i els organismes autònoms amb la finalitat de “limitar la prestació dels serveis públics a aquells estrictament necessaris per al correcte funcionament dels serveis públics bàsics o estratègics i restringir la mobilitat del referit personal, amb la finalitat de reduir al màxim la propagació de la infecció de la malaltia coronavirus COVID-19.
El decret entrarà en vigor demà dilluns i les seves mesures seran vigents fins al 31 de març“sempre que la situació sigui similar a l’actual i sense perjudici de que en qualsevol moment pugui ser susceptible de modificar-se o ampliar-se, en relació, en cada cas, amb la situació epidemiològica”.
La Diputació considera com a serveis bàsics o estratègics els de Secretaria General, Intervenció, Tresoreria, Recursos Humans, Servei d’Aigües, Noves Tecnologies, Comunicació, Mobilitat, Serveis Tècnics i el Butlletí Oficial de la Província. En tots aquests casos es prioritza el treball a distància i el limita a una persona amb caràcter rotatori les tasques que han de ser presencials.
En aquest sentit, es decreta el tancament al públic dels centres de treball de la Diputació de Lleida, llevat de l’Edifici Presidencial, que romandrà obert en horari de registre de 10 a 13 hores, de dilluns a divendres.
Donada aquesta situació, queda suspès el ple ordinari del mes de març així com les juntes de portaveus, comissions informatives i de seguiment i els òrgans col·legials resolutoris dels organismes autònoms.
El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, considera que “aquestes mesures excepcionals tenen com a principal objectiu ajudar a combatre la propagació de la malaltia i no posar en risc innecessari els treballadors i treballadores de la Diputació i les persones i municipis que necessitin dels nostres serveis, al temps que intentem garantir que aquest confinament no comporti una paràlisis de l’administració, que just en aquest moment ha de donar més sentit que mai al compromís de servei públic amb el que estem compromesos totes les persones que treballem, sigui en el lloc que sigui, a la Diputació de Lleida i els seus organismes autònoms”.
Finalment, i amb voluntat de facilitar la ciutadania de la demarcació de Lleida l’accés a les informacions i els consells oficials que ajudin a frenar el contagi, la Diputació de Lleida ha posat en marxa una campanya informativa als mitjans de comunicació on-line i off de Lleida que remet als consells que el departament de Salut de la Generalitat adreça puntualment a la ciutadania.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.