La Diputació destina una partida extraordinària a ajuts pels aiguats del Pla d’urgell i les Garrigues

DIPUTACIÓ

El Ple de la Diputació de Lleida ha aprovat aquest dijous per unanimitat una partida extraordinària, dotada inicialment amb 1 M€, que es destinarà a pal·liar els danys materials que ha causat el temporal del passat 22 d’octubre a varis municipis de les comarques de les Garrigues i el Pla d’Urgell.

Així ho ha anunciat el president de la institució, Joan Talarn, que ha explicat que els municipis tenen unes urgències sobrevingudes pels aiguats “i creiem que han de disposar d’aquests diners per cobrir-les. La meitat d’aquests diners aniran a inversió i l’altra a manteniment, de manera que pensem que podrem aturar el primer cop”. Això es farà una vegada els alcaldes i alcaldesses hagin fet arribar a la corporació els informes amb les avaluacions de danys concrets i l’abast corresponent.

Aquesta mesura extraordinària, què restarà oberta a una possible ampliació en funció de les demandes, dona una major rellevància a la declaració institucional que ha tingut el vistiplau de tots els grups polítics de la Diputació i que ha llegit Joan Talarn a l’inici del ple, en la qual s’expressen el suport i solidaritat de la institució vers els tots els afectats, que són tots els veïns i veïnes dels diferents municipis inclosos dins les comarques afectades per les pluges del dia 22 d’octubre. La lectura de la declaració ha finalitzat amb un minut de silenci en record per les víctimes i desapareguts a Catalunya per aquest episodi climàtic.

També s’ha transmès el suport de la corporació a les persones, empreses i institucions que han patit directament els greus danys i perjudicis econòmics del temporal, i es transmet l’escalf i la solidaritat als familiars i amics de les víctimes i desapareguts en el temporal esdevingut arreu de Catalunya.

Entre altres qüestions de la sessió plenària, s’ha donat llum verda a l’acceptació de diverses delegacions de recaptació de taxes i impostos d’ajuntaments com Bellver de Cerdanya, Sort, Granyanella, Plans de Sió i Bellvís a la Diputació de Lleida, a través de l’OAGRTL.

El Ple també ha aprovat per unanimitat una moció presentada pel grup polític de C’s, sobre el Pla estratègic de subvencions 2020; i n’ha rebutjat una de presentada pel grup polític d’En Comú Podem per a la realització d’obres a la carretera que uneix el poble d’Estac (Soriguera, Pallars Sobirà) amb la N-260.

Finalment, s’ha anunciat que, en breu, es crearà la Taula del Pirineu, que ha d’avaluar i gestionar què necessita el Pirineu i com necessita que s’hi facin arribar les ajudes necessàries. En aquest sentit, s’ha recordat que ja s’està treballant, tant en la implantació de la fibra òptica per tot el territori com en el Pla Zonal que ha de detectar aquelles carreteres que són bàsiques per al territori, sumat al Pla de Subvencions per a l’any 2020, en el qual es tindrà present el despoblament de diverses zones de la demarcació de Lleida, per ajudar les poblacions.


Informa: Redacció Foto: Diputació de Lleida

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.