La directora de Desenvolupament Rural, Esther Peña, coneix in-situ alguns dels projectes Leader del Pla d’Urgell

Un instant de la visita a l’Estany d’Ivars i Vila-sana.

La directora general de Desenvolupament Rural del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP), Esther Peña, ha visitat avui, 1 d’octubre, diversos projectes a  Ivars d’Urgell, Belianes, Aspa i La Floresta. Durant la trobada s’ha fet balanç de l’aplicació del Leader 2007-2013 en l’àmbit territorial de l’Associació  i dels resultats obtinguts en el desenvolupament de la seva estratègia territorial, basada, principalment, en la valorització dels productes agroalimentaris locals. A més, també s’ha presentat l’estratègia de desenvolupament local de l’Associació per al període de programació 2014-2020.

L’Associació Leader de Ponent ha nascut de la fusió de dos grups Leader del període 2007-2013, el Consorci Leader Urgell-Pla d’Urgell i el Consorci Garrigues per al Desenvolupament del Territori, que han gestionat,  des de l’inici del programa, 269  projectes, amb un ajut  total de 8.974.769,09 € , que ha  representat una inversió  de 27.707.626,34 €, i la creació de 220,5 llocs de treball directes. D’aquests, 115 ho han dut a terme des del Consorci Leader Urgell-Pla d’Urgell, amb un ajut de 3.987.371 euros.

L’esmentada Associació Leader de Ponent és també el grup coordinador del projecte  de cooperació Leader ‘Gustum’, que té com a objectiu fomentar el desenvolupament rural  a traves de la promoció dels productes agroalimentaris locals de qualitat , en sinèrgia amb la restauració, el turisme i el comerç, i que s’ha desenvolupat en els 13 grups Leader de Catalunya.

Avui s’ha visitat el projecte Leader Cal Sinén, Centre d’informació i interpretació de l’Estany d’Ivars i Vila-sana, on, a més de visitar el Centre, l’Associació ha fet balanç de l’aplicació del Leader 2007-2013 en el seu àmbit territorial, i ha presentat la seva estratègia de desenvolupament local per al període de programació 2014-2020.

El Centre és el punt d’informació de les activitats de l’estany, des d’on es pot visualitzar la seva història i els seus ecosistemes, també disposa d’un mirador d’observació de les aus. Mitjançant el projecte de cooperació ‘Gustum’ es va habilitar, en el Centre, un punt de venda de productes locals que té com a objectiu ajudar a promocionar els productes de la zona, facilitar la visualització d’aquests productes i dels seus productors, i afavorir la sinèrgia producte]territori. Val a dir que amb el projecte ‘Gustum’ també es duen a terme altres activitats a l’Estany com la Mostra Gastronòmica de cuina d’Estany, de la que ja s’ha realitzat 4 edicions i ja és una acció consolidada al territori.

 

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.