La doble collita d’ordi i panís, a debat a la XV Jornada Intercomarcal celebrada a Mollerussa

L’Espai Cultural dels Canals d’Urgell ha acollit aquest dijous la 15a Jornada intercomarcal del panís on, entre d’altres, s’ha parlat de les possibilitats de desenvolupar una doble collita d’ordi i panís. Aquesta tècnica, tot i no ser nova, s’està posant de moda en les darreres campanyes i permet incrementar la producció, sent sobretot interessant de cara als nous regants.

Un centenar de persones han assistit a la jornada, amb la que s’encapçalen les sessions tècniques de la 144a Fira de Sant Josep, que tindrà lloc d’aquí a tres setmanes. L’avaluació de les varietats híbrides ha estat un altre dels temes a tractar. En aquest sentit, s’ha explicat que aquestes serveixen per incrementar la producció però que són més febles de cara a resistir a possibles plagues. Una de les que ha comportat més problemes darrerament és la micotoxina, que es produeix quan es podreixen les panotxes o per un mal emmagatzematge.

La sessió també ha servit per compartir l’experiència de la zona de l’Aragó en el control del Teosinte, una mala herba que en els darrers anys ha afectat les seves produccions i que ara també s’està estenent a Catalunya.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.