La docència a Vilanova de Bellpuig, un dels eixos de les X Jornades d’Estudis sobre el Pla d’Urgell

Fins a 17 investigadors participaran en les X Jornades d’Estudis sobre el Pla d’Urgell que tindran lloc aquest dissabte a Vilanova de Bellpuig. Enguany, l’acte presentarà 14 estudis científics de vuit àmbits temàtics diferents vinculats a la comarca. En aquest sentit, el president de Mascançà, Jaume Suau, ha destacat la qualitat de totes les recerques i ha fet incís en cinc d’elles: ‘Mestres i escoles de Vilanova de Bellpuig’ de Ton Solé; ‘La premsa local i comarcal (1898-1939)’ d’Albert Royo; i tres més relacionades amb la biologia.

També s’abordaran altres estudis d’àmbit comarcal com la família Bufalà de Bellvís, la Pepita Not i la lluita per la llibertat, Els Santamaria a Torregrossa, Retalls d’art, la intervenció arqueològica a l’església de Linyola, la Literatura infantil i juvenil, Sonata per a dos veus: Maria-Mercè Marçal i Frida Kahlo dialoguen en l’espai artístic, l’esquerra independentista, o desastres climatològics. Abans però, tindrà lloc la ponència inaugural que pronunciarà la vilanovina i exdirectora del Museu de Lleida, Montse Macià.

Les jornades, que s’iniciaran a partir de tres quarts de 9 del matí, es duran a terme a la sala de plens de l’Ajuntament de Vilanova i com ja és habitual es podran seguir per ‘streaming’.


Informa: Ignasi Gómez

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.