La dotzena revista científica Mascançà aborda en 12 estudis diferents àmbits de la vida al Pla d’Urgell

El Centre Cultural acull la presentació del nou volum que ajuda a sumar 170 articles de 235 autors des que es va editar el primer número

El Centre Cultural ha tornat a ser aquest dijous al vespre l’escenari de la presentació del número 12 de la revista Mascançà, que recull els 12 estudis que es van presentar en les 11es Jornades d’Estudis sobre el Pla d’Urgell, que es van fer l’any passat a El Palau d’Anglesola. El nou volum ajuda a sumar un total de 170 articles de 235 autors diferents al llarg dels seus dotze anys de vida. La presentació ha anat a càrrec de l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona; el president del Centre de Recerques del Pla d’Urgell Mascançà, Jaume Suau, i el director de l’Arxiu Comarcal del Pla d’Urgell, Josep Jordana.

Per la seva part, l’alcalde de Mollerussa, ha destacat la constància de l’equip d’investigadors que hi col·labora per fer-la possible, alguns dels quals “són la columna vertebral”  de la recerca a la comarca i els quals sumen a cada número noves incorporacions. En aquest sentit, els ha agraït “el temps i l’esforç que dediquen perquè nosaltres puguem aprendre més” i configurar així una “identitat col·lectiva”.

En aquest sentit, el president del Centre de Recerques del Pla d’Urgell Mascançà ha agraït el suport de les institucions per tirar endavant el projecte de la revista a la qual ha qualificat d’ “enciclopèdia cultural per a preservar el patrimoni comarcal”. Així mateix, també ha destacat els quatre llibres publicats dins la col·lecció La Boira de Mascançà sorgits d’estudis previs recollits a la revista.  Així mateix, ha destacat la qualitat i el rigor dels estudis que publica i ho ha contextualitzat en les 41.8755 consultes en línia que s’ha fet dels diferents articles de la revista en els darrers 5 anys de diferents procedències de tota la geografia mundial.

Per la seva part, el director de l’Arxiu Comarcal del Pla d’Urgell ha destacat Mascançà com a element vertebrador de la informació, ja que “el coneixement no serveix de res sinó se’n fa divulgació i la revista aquí hi juga aquest paper”.

Val a recordar que l’Ajuntament va renovar l’acord amb el Centre de Recerques Mascançà i l’Arxiu Comarcal del Pla d’Urgell per seguir col·laborant en l’edició dels números onzè i dotzè de la revista, de les quals se’n farà un tiratge de 400 exemplars. Els tres organismes participen a parts iguals en el finançament econòmic així com en la direcció de la publicació, que part de l’Ajuntament està delegada a la directora de la Biblioteca Comarcal del Pla d’Urgell, Diana Solé.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.