La fàbrica de pinsos de Torregrossa de la Cooperativa d’Ivars lluirà una de les obres d’art rural més grans de Catalunya

Imatge dels treballs de creació del gran mural a les sitges de la fàbrica de pinso que la Cooperativa d'Ivars té a Torregrossa, l'11 d'octubre del 2019. (Vertical)

La fàbrica de pinsos que la Cooperativa d’Ivars té al municipi de Torregrossa (Pla d’Urgell) lluirà a partir de finals d’octubre una de les obres d’art rural més gran de Catalunya. Tindrà trenta-vuit metres d’alt i dotze d’ample i ocuparà 1.358 metres quadrats, que són les dimensions de les tres sitges de la fàbrica de pinsos. Jofre Oliveras i Nil Safont, artistes catalans amb una forta projecció internacional, són els creadors d’aquesta obra mural que s’inspira en les Festes del Segar i del Batre de la Fuliola (Urgell), i també evoca la tradició agrària d’aquesta terra i a les entitats i persones que hi treballen. La direcció i producció del projecte és de Binomic.cat, una empresa de Penelles (Noguera) especialitzada en la direcció d’art, el disseny i la realització d’aplicacions interactives i coneguda com a impulsora del festival d’art urbà Gargar. A la recerca de noves sinergies que aportin un valor afegit a l’empresa, la Cooperativa d’Ivars aposta per la innovació amb aquesta iniciativa que també vol ser “un reconeixement als seus socis i treballadors”. Aquesta firma centenària vol refermar, així, el seu “compromís social i cultural” que “aposta per l’expressió artística com a valor afegit a la seva activitat industrial”.

L’any 2018 la fàbrica de pinsos de Torregrossa va obtenir la certificació Global G.A.P., fita també pionera en l’àmbit de l’alimentació animal a Catalunya, i que va comportar una adequació en els equips i funcionament de la instal·lació. El segell Global G.A.P. implica, alhora, la pràctica d’una sostenibilitat global, pel que fa a condicions de treball, respecte al medi ambient i l’aposta per la seguretat i traçabilitat agroalimentària. Per això, la Cooperativa d’Ivars ha volgut fer visible per al conjunt de la ciutadania amb aquesta obra artística la singularitat d’aquest centre industrial agroalimentari.


Informa: ACN

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.