La Fira de Sant Josep incrementa la seguretat amb la instal•lació de càmeres d’última generació als Pavellons Firals

foto càmera 1La 146a Fira de Sant Josep de Mollerussa, la qual se celebrarà del 16 al 19 de març, ha reforçat la seguretat dels Pavellons Firals amb la instal·lació, per part de l’Ajuntament de la capital del Pla d’Urgell, de 13 càmeres de vigilància amb tecnologia d’última generació i que s’han col·locat en diferents punts de les tres naus. Aquesta és una de les noves mesures de prevenció de l’edició d’enguany i que es va analitzar en la reunió mantinguda aquesta setmana pels cossos de seguretat que participen en el desenvolupament del certamen: Policia Local, Mossos d’Esquadra, Protecció Civil, Creu Roja, SEM, Bombers i l’empresa privada contractada per Fira de Mollerussa. A la reunió van assistir també representants de l’ens firal i de l’Ajuntament.

Altra de les novetats en matèria de seguretat és l’habilitació d’una zona -en l’accés al Recinte Firal per la carretera de Miralcamp- per a casos de dificultat de mobilitat, com pot ser la parada d’autobusos amb gent gran o l’estacionament de vehicles per a visitants amb dificultat de mobilitat.

D’altra banda, es continua i s’amplia a 1.000 els braçalets de la campanya posada en marxa des de Protecció Civil farà ja tres anys i adreçada a menors, amb polseres identificatives per tal de facilitar i agilitzar la localització d’aquests en cas de perdre’s o desorientar-se, i que estaran disponibles als punts d’informació del Recinte Firal.

Així mateix, un any més el Recinte Firal serà un espai cardioprotegit amb tres desfibril·ladors que cobriran els diferents espais firals. També estarà cobert tot el Recinte (Exterior, Pavellons i Piscines) amb servei Wifi per als expositors.

Pel que fa a zones d’aparcament, s’habilitaran els mateixos espais de l’any passat. En total es disposarà de prop d’un miler de places de pàrquing, de les quals més de 800 aniran destinades a visitants i un centenar per a expositors. En total hi haurà cinc pàrquings, dels quals quatre seran per a visitants: el del carrer Ricard Vinyes, amb una capacitat per uns 300 vehicles; el del carrer Ivars d’Urgell, per a uns 250; el del carrer Josep Irla, amb unes 70 places, i el de la Ronda de Ponent (darrere del col·legi Ignasi Peraire), amb capacitat per acollir 200 cotxes més, aproximadament. Quant als expositors, podran aparcar en el pàrquing localitzat a l’avinguda Els Negrals, amb un centenar de places i tancat exclusivament per a ells. A més, els visitants de la fira podran fer anar els aparcaments públics que l’Ajuntament té habilitats durant tot l’any.

Trànsit rodat pel Recinte Firal, tancat del 14 al 21 de març

El muntatge de la 146 Fira de Sant Josep s’iniciarà dimecres dia 14 de març, quan es procedirà al tall del trànsit dels carrers afectats. Des de llavors i fins al desmuntatge -que acabarà el dimecres dia 21- no es podrà circular pel Recinte Firal, el qual només s’obrirà a la nit (de les 21 a les 9 hores) a la rotonda de la cruïlla de l’avinguda del Canal amb la carretera de Miralcamp.

Una quarantena de joves treballaran com auxiliars de fira

D’altra banda, una quarantena de joves treballaran com a auxiliars de fira desenvolupant diferents tasques als punts d’informació, pàrquings, protocol, estands o en la realització d’enquestes, entre altres feines.

Aquests nois i noies van rebre la formació necessària en una jornada que es va portar a terme per l’organització firal durant les vacances de Nadal, en una acció formativa que l’ens firal porta a terme de forma anual des de l’any 1999.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.