La Fira de Sant Josep supera ja la participació de l’any passat i espera assolir la xifra dels 300 expositors

El recinte exterior de la 144a Fira de Sant Josep.

A falta de més d’un mes perquè se celebri la 145a Fira de Sant Josep de Mollerussa, les inscripcions per participar en aquesta pròxima edició, del 17 al 19 de març, han superat ja els números de l’any passat, tant pel que fa al nombre d’expositors, amb 291 inscrits pels 285 del total de l’any passat, així com respecte a la superfície ocupada, un espai que s’ha ampliat enguany de moment en gairebé 4.000 m2, augment que es deu d’una banda a la celebració aquest 2017 del 3r Saló del Tractor, que s’ubicarà com anys anteriors al camí de Belianes, i, d’altra, a l’expansió també del Recinte Exterior cap a l’avinguda La Pau arribant a la cruïlla amb la Ronda Sant Pere. La superfície total contractada en aquests moments és de 23.194 m2 pels 19.512 de l’any passat.

Amb aquestes xifres, que superen les de la darrera convocatòria quan encara falta prop d’un mes i mig per al certamen, les previsions de Fira de Mollerussa són molt optimistes, confiant en assolir i fins i tot superar els 300 expositors, un registre que no s’aconseguia des de l’any 2011.

En la distribució per recintes, en aquests moments, i a falta de tancar alguns espais, hi ha 138 firmes al Recinte Exterior, on s’exposa la maquinària agrícola i complements per a l’agricultura i la ramaderia i el Saló del Tractor; 131 als Pavellons Firals, i 22 al Saló de l’Automòbil, al Recinte de les Piscines.

D’altra banda, l’ens firal convoca en el marc d’aquest certamen una nova edició del Premi de la Maquinària Agrícola, Ramadera i Instal·lacions Agroindustrials, un concurs que té com a objecte destacar i reconèixer les novetats tècniques exposades al certamen alhora que facilitar la seva divulgació en el sector agrari.

La convocatòria consta de diferents premis. El més ben dotat econòmicament, amb 1.600 euros i Placa d’Honor, i atorgat per Fira de Mollerussa, és per a Premi Especial d’Innovació al constructor/expositor de maquinària agrícola i/o ramadera de l’Estat espanyol.

Les altres dues categories, dotades amb 1.100 euros cadascuna i Placa d’Honor, corresponen al Premi d’Innovació en Maquinària Agrícola, també atorgat per l’ens firal, i al Premi d’Innovació en Maquinària o Instal·lacions Agroindustrials, atorgat aquest pel Col·legi d’Enginyers Tècnics Agrícoles i Perits Agrícoles de Catalunya. Demarcació de Lleida.

La convocatòria d’aquests premis es remunten a l’any 1980 com a estímul per als fabricants per a la presentació de noves màquines i novetats en general.

El certamen acull també el Concurs de Disseny i Estètica de la Fira de Sant Josep. Premi Col·legi d’Aparelladors i Arquitectes Tècnics de Lleida, convocatòria que reconeix els millors estands i parcel·les de la fira.

El Sopar de l’Expositor que se celebrarà durant la fira acollirà el lliurament dels premis a les empreses guanyadores de les dues convocatòries.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.