La Flama del Canigó arriba a Mollerussa per encendre les fogueres de Sant Joan de les localitats veïnes

La plaça de l’Ajuntament ha acollit la rebuda dels atletes dels Xafatolls i també del Serralada que l’han baixat fent relleus des del cim

La plaça de l’Ajuntament ha estat l’escenari de nou de la rebuda de la Flama del Canigó, portada pels atletes de l’Associació Atlètica Xafatolls i enguany també amb la col·laboració del Grup Excursionista Serralada, que s’ha afegit a la tradició de recollir-la al mateix cim com es feia abans de la pandèmia i baixar-la fent relleus fins a Mollerussa. Durant el recorregut, de més de 245 quilòmetres, els rellevistes han parat en una dotzena de poblacions més, on també han repartit la flama i han estat acollits amb avituallament.

Un cop encès el pebeter, Anna Llauradó, representant d’Òmnium Cultural, ha fet lectura del manifest, escrit enguany per Eliseu Climent, promotor cultural i empresari de l’àmbit editorial al País Valencià al capdavant de Tres i Quatre. Tot seguit, els representants d’una dotzena de municipis del Pla d’Urgell i Les Garrigues han anat pujant a l’escenari per encendre les torxes i fer l’últim relleu de la flama fins a la seva població. Els darrers en recollir-la han estat l’ARF Diables de Mollerussa, precedits per representants de l’Assemblea Nacional de Catalunya, entitat que ha repartit una estelada a tots els municipis participants.


Imatges: Ignasi Gómez Cabrera

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.