La Flama del Canigó va arribar a Mollerussa per encendre les fogueres de Sant Joan

La flama, portada com marca la tradició pels atletes dels Xafatolls, es va repartir entre la quinzena de municipis que ho han sol·licitat

La plaça de l’Ajuntament ha acollit aquest vespre l’arribada de la Flama del Canigó, portada pels atletes de l’Associació Atlètica Xafatolls tal i com marca la tradició, els quals l’han recollida al Coll d’Ares per baixar-la fent relleus des de Ponts.  Un cop encès el pebeter s’ha repartit entre la quinzena de municipis i clubs que n’han volgut fer la recollida, els quals han pujat amb una estelada repartida per membres de l’ANC-Pla d’Urgell..

 

L’acte ha estat precedit per la cantada dels Musics per la Llibertat,  els quals han anunciat que dimecres vinent celebraran una assemblea per decidir si continuen,  i per la lectura del manifest a càrrec d’Anna Llauradó de l’ANC-Pla d’Urgell, un manifest enguany escrit per la militant social i política nord-catalana, Daniela Grau.

 

Sopar i encesa de la foguera, darrera els pavellons firals

D’altra banda, l’ARF Diables de Mollerussa en col·laboració amb el Jovent de Mollerussa i l’Ajuntament,  han organitzat un sopar popular i un espectacle de foc per a celebrar la revetlla en condicions de seguretat en un espai controlat a l’esplanada de darrera els pavellons firals. El sopar està previst per a les 10 de la nit mentre que el punt i final de la revetlla serà a les 12 de la nit amb l’encesa del gran foc de Sant Joan al que precedirà mitja hora abans un espectacle de foc.


Informa: Redacció / Imatges: Ignasi Gómez Cabrera

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.