La Fundació Canals d’Urgell duplica els usuaris el 2023

L’entitat destaca la bona acollida de les sortides guiades a Ponts i preveu inaugurar nous itineraris el 2024

Més de 7.400 persones han participat aquest 2023 en les diferents activitats organitzades per la Fundació Canals d’Urgell. Això significa el doble d’usuaris que el 2022 entre visites guiades, activitats escolars, conferències o formacions. Per l’Espai Cultural dels Canals d’Urgell hi han passat prop de dos milers de visitants i 1500 escolars.

En el balanç d’aquest 2023 la directora de la fundació Maribel Pedrol ha destacat les sortides al territori com les que s’han realitzat a la casa de les comportes a Ponts. En aquest sentit, Pedrol ha explicat la intenció afegir nous itineraris en el futur. Segons Pedrol l’objectiu principal de la fundació és explicar la història del canal però també l’actualitat poder fer pedagogia de l’ús de l’aigua avui en dia. Aquesta fita s’ha pogut assolir amb les diverses conferències dutes a terme al llarg de l’any. Encara en visió de futur Pedrol ha manifestat la voluntat de crear sinergies amb el Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya i potenciar el treball en xarxa amb altres fundacions culturals del territori. En aquest sentit, des de la fundació es continuarà participant en diferents aules d’extensió universitària d’arreu amb la voluntat d’explicar la història del CANAL, però també de donar conèixer la fundació i les sales del museu

D’altra banda, l’entitat també està pendent de publicar el llibre pòstum de Pepe Ripoll que ha de ser el primer d’una col·lecció ideada amb la voluntat de revalorar tota aquella gent que ha fet possible que els Canals d’Urgell esdevinguin un model d’èxit i la clau de la transformació del clot del Dimoni.

Informa: Miquel Àngel Daviu Llovera

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.