La Fundació Canals d’Urgell reivindica el paper de la dona amb la conferència ‘Les dones dels Canals d’Urgell. Passat, present i futur’

La conferència s’emmarca en els actes de celebració del 20è aniversari de l’Espai Cultural

La Fundació Canals d’Urgell ha reivindicat avui el rol de la dona al llarg dels 160 anys d’història dels canals, tractant de recuperar el protagonisme femení oblidat de l’entitat, en el marc de l’acte commemoratiu del 20è aniversari de l’Espai Cultural dels Canals d’Urgell (ECCU). Així, la directora de la Fundació Canals d’Urgell, Maribel Pedrol, ha impartit aquest matí la conferència ‘Les dones dels Canals d’Urgell. Passat, present i futur’, xerrada que ha coincidit amb les commemoracions del 8 de març, Dia de la Dona.

Pedrol ha emmarcat el paper de la dona, sovint oblidat, en el si dels Canals d’Urgell, precisament en l’any que se celebra el 160è aniversari de la seva construcció. La directora de la Fundació Canals d’Urgell ha dedicat la commemoració “a la gent, a honorar i donar veu i rellevància a qui ho va fer possible”. En aquest sentit, Pedrol admet que la història dels Canals presenta un buit en l’àmbit femení. “La gent del canal són tots. La veu de qui el va pensar, de qui el va pagar, de qui el va construir, dels qui el van rebre i també dels qui el van mantenir i el van gestionar fins avui en dia. Els Canals d’Urgell sempre han estat tractats en masculí i crec que ja ha arribat l’hora de donar veu a les dones que sempre hi han estat presents”, assegura. Pedrol es considera representant d’una generació de dones que ha estat capaç de fer-se un espai, cada cop més gran, en una empresa caracteritzada per ser un espai tradicionalment masculí.

Després de la xerrada, a partir de les 12.00 hores, ha tingut lloc una sessió de portes obertes i una visita guiada a l’Espai Cultural dels Canals d’Urgell.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.