La Generalitat i l’Ajuntament de Mollerussa acorden que el govern assumirà el cost de l’enderroc del Grup Sant Isidori

reunió sant isidoriL’Ajuntament de Mollerussa i la Generalitat han arribat aquesta matí a un acord per tal que el Departament de Territori i Sostenibilitat es faci càrrec dels costos d’enderroc del Grup Sant Isidori, un cop finalitzi l’expedient per declarar la ruïna tècnica i econòmica del conjunt d’habitatges i donar una solució urbanística integral. La decisió s’ha pres en el transcurs d’una reunió de treball entre el conseller de Territori, Damià Calvet i l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, ja que l’objectiu és disminuir la càrrega econòmica per als propietaris dels habitatges afectats que havien d’assumir aquestes despeses.

D’aquesta manera, es modifica el conveni signat ara fa justament un any pels aleshores consellers de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull; de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs; pel director de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, Jaume Fornt, i pel propi Damià Calvet, en qualitat, llavors, de director de l’Institut Català del Sòl (INCASÒL).

A banda d’aquesta modificació en el conveni signat, el pla de treball establert per les dues administracions segueix endavant. Així, mentre el consistori ultima l’expedient de declaració de ruïna, l’Agència de l’Habitatge de Catalunya segueix amb la provisió d’habitatges per procedir al desallotjament progressiu dels pisos. En l’actualitat ja s’ha procedit al desallotjament de 43 dels 160 pisos que conformen el grup d’habitatges després de rebre els informes tècnics corresponents que així ho recomanaven. En 28 dels casos, les persones que hi vivien han estat reallotjades en altres habitatges proveïts per l’administració catalana, mentre que en la resta de situacions, els pisos o bé estaven buits o bé els seus ocupants ja disposaven d’alternatives d’habitatge.

Així mateix, en el transcurs de la reunió, l’alcalde també ha demanat que es recuperi formalment el projecte que ja està licitat i adjudicat per construir una rotonda a la carretera de Torregrossa que millori l’accessibilitat al Parc de la Serra, on hi ha ubicats dos instituts i una escola d’educació especial així com destacats equipaments esportius i lúdics com, per exemple, la pista d’atletisme, entre altres.

Altres temes que s’han abordat a la reunió han estat la demanda per part del consistori que la Generalitat cedeixi l’ús de l’immoble de l’antiga estació d’autobusos per tal de poder ampliar les dependències de l’Oficina Jove del Pla d’Urgell; la retirada de l’ARE per diversificar el Pla d’Ordenació Urbanística de Mollerussa i la situació dels dos passos a nivell de la via ferroviària amb què compta la ciutat.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.