La II Jornada Acudam promou la inclusió de les persones amb discapacitat entre 2.000 alumnes

La Jornada Acudam d’aquest divendres s’ha convertit en la primera sobre la discapacitat en arribar a un major nombre de públic a Catalunya. La segona edició de les jornades de l’entitat del Pla d’Urgell s’ha retransmès via streaming i ha comptat amb la participació de 2.000 alumnes i professionals de l’educació d’arreu del territori. L’objectiu ha estat donar a conèixer la realitat i les capacitats de les persones amb discapacitat. En aquest cas, de l’esportista i abanderada del Pàdel en Càdira de Rodes, Susana Rodríguez, el presentador del programa “Per què volen els avions” de TV3, Eloi Colell, i el director del Centre de Recursos Educatius ONCE Barcelona, Manel Eiximeno. Els ponents han afirmat que tot i els avenços assolits encara resten diferents obstacles per trencar prejudicis i obtenir un futur més inclusiu. Per això reivindiquen la importància d’implicar i sensibilitzar al jovent a través, per exemple, de jornades com aquesta.

En aquest sentit, celebren que les administracions han fet un pas endavant per suprimir barreres arquitectòniques, però lamenten que cada dia afronten noves dificultats per realitzar accions quotidianes. A tall d’exemple, les persones amb ceguesa denuncien que els cotxes elèctrics no fan soroll i això els dificulta percebre la seva presència o que encara hi ha diferents eines digitals (web o taulells electrònics) per adaptar a la seva realitat.

Concretament, la jornada ha aplegat davant les pantalles estudiants d’un total de 25 centres educatius, els quals han pogut formular diverses preguntes mitjançant Twitter i un formulari web. El periodista de TV3, Abraham Orriols, s’ha encarregat de traslladar-les als ponents i de dinamitzar la tertúlia.

Els alumnes dels cicles formatius de l’institut La Salle s’han encarregat de retransmetre la jornada des del Teatre L’Amistat. La iniciativa ha comptat també amb la col·laboració de l’Ajuntament de Mollerussa i les empreses Xtrategics, Romà Pro i Dincat.


Informa: Ignasi Gómez Cabrera

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.