La Incubadora d’Empreses de Bell-lloc arriba als 3 anys amb el repte d’establir sinèrgies amb el polígon industrial

Amb les sessions del cicle dels Dijous Emprenedors, la Incubadora d’Empreses d’Innovació Agrometal·lúrgica de Bell-lloc d’Urgell va arrencar oficialment ara fa tres anys. Una de les seves principals funcions ha estat la d’acompanyar als responsables dels negocis que s’hi han instal·lat amb l’objectiu de fer créixer el potencial econòmic d’aquesta zona.

En aquests tres anys s’hi han instal·lat un total de 12 empreses, les quals han donat feina a 22 persones. Actualment, estan ocupats 7 dels 9 despatxos de la Incubadora i està previst que s’incorpori una nova firma al desembre. Durant tota la seva trajectòria, només una empresa ha tancat, fet que situa la seva taxa d’èxit en un 95 per cent, per sobre de la mitjana de vivers de les terres de Lleida on estaria al 80. Un fet al que també hi han contribuït les sinèrgies que s’han creat entre les diferents empreses allotjades.

L’objectiu de futur es continuar consolidant la Incubadora i arribar a la plena ocupació. A més, també apostaran per a què les empreses que hi estan instal·lades  tinguin una continuïtat al polígon industrial de la població.

Ara per ara, al polígon Vinyes del Mig hi ha una nau industrial totalment construïda i s’està fent una segona. Són les primeres ocupacions que han arribat enguany, cinc anys després de la finalització de les obres d’urbanització d’aquesta àrea de prop de 60 hectàrees de terreny. L’Ajuntament de Bell-lloc té en aquests moments dos ofertes més sobre la taula per adquirir sòl industrial. A més, en els darrers mesos també s’hi han interessat unes altres quatre empreses.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.