La indústria agroalimentària reclama la modernització dels Canals d’Urgell per poder competir

S’insta també a la classe política a apostar per un projecte estratègic de país que garantiria la sobirania alimentària i la disponibilitat d’aigua

La Comunitat General de Regants dels Canals d’Urgell ha manifestat aquest divendres que la modernització de la infraestructura hidràulica més important de Catalunya és un “cas d’emergència” perquè la indústria agroalimentària pugui diversificar cultius, generar noves indústries i per consegüent llocs de treball i d’aquesta manera ser més competitiva arreu amb nous productes.

Diferents empresaris agroalimentaris s’han pronunciat en aquest sentit en el marc de la 20a jornada Reg i Futur que s’ha celebrat al Teatre L’Amistat. Durant la trobada s’ha instat també a la classe política a apostar per un projecte estratègic de país que garantiria la sobirania alimentària i la disponibilitat d’aigua.

En aquest sentit, el Departament d’Agricultura té previst per enguany l’inici de les obres de modernització en 10.000 hectàrees, amb una inversió de 110 milions euros. El projecte s’ha presentat al Ministerio de Transición Ecológica y Reto Demográfico (Miteco) i està pendent dels ajuts europeus Fons Next Generation.


Informen: Danae Osorio i Ignasi Gómez

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.