La inversió local cau un 78% en el pressupost 2020 de l’Ajuntament de Mollerussa

L’Ajuntament de Mollerussa ha presentat un pressupost de 14,2M€ per aquest 2020, xifra que es redueix un 4% respecte al de l’exercici anterior. Dels comptes, que es debatran en el ple de demà dijous, destaca la davallada en el capítol d’inversions, que és de només 132.000 euros, un 78% menys que el del 2019. Segons l’alcalde, Marc Solsona, el pressupost té l’objectiu de “reajustar” l’apartat financer del consistori després de les fortes inversions dels darrers anys per reformar el centre i millorar altres zones urbanes.

No obstant això, el primer edil també va explicar que es buscaran subvencions d’administracions per incrementar l’apartat d’inversions. De fet, la Generalitat aportarà enguany 150.000 euros per a l’enderroc del Grup Sant Isidori, 40.000 euros més per habilitar tres nous encreuaments que millorin la mobilitat a la N-II al seu pas pel centre urbà i 406.000 per al projecte de l’Àrea Bàsica Policial Mollerussa-Les Borges. Pel que fa a les inversions finançades pel consistori, destaquen els 22.000 euros per renovar el mobiliari municipal i el d’entitats, i els 5.000 euros per tirar endavant el concurs d’idees de la piscina de les escales.

El document també inclou altres projectes socials com la promoció de pisos compartits per a la gent gran que permetin també incrementar el volum d’habitatges de la borsa d’habitatge. En aquest sentit, el pressupost aposta també per la concessió de microcrèdits destinats amb aquest col·lectiu i al de la gent jove per afavorir l’accés a l’habitatge. D’altra banda, el consistori preveu amortitzar enguany 1.140.000 euros de deute i situar la ràtio en el 72%.


Informa: Ignasi Gómez

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.