La IV Jornada Acudam sobre la discapacitat arriba a més de 2.000 joves

El Teatre L’Amistat de Mollerussa va acollir la taula rodona amb David Bonvehí, Tonet Ramírez i Yassine Ouhdadi

El Teatre L’Amistat de Mollerussa ha acollit la IV Jornada ACUDAM, on s’ha reflexionat sobre les persones amb discapacitat, la inclusió, els drets i la igualtat d’oportunitats a través de tres històries de vida. Una jornada que han seguit més de 2.000 alumnes d’ESO, FP, Batxillerat i universitari d’indrets de tot el territori català com Salou, Tortosa, Barcelona, Sant Cugat, Lleida, entre altres.

Tot i els avenços assolits els darrers anys pel que fa a la igualtat de drets i d’oportunitats de les persones amb discapacitat, cal continuar desenvolupant accions que tinguin per finalitat donar a conèixer i visibilitzar les seves realitats i capacitats. Implementant actuacions que ajudin a trencar els prejudicis encara existents que de forma directa dificulten la inclusió real de les persones en la societat. Les jornades ACUDAM contribueixen amb aquest propòsit.

En la quarta edició ha comptat com a ponents amb David Bonvehí, advocat i polític, Tonet Ramírez, representant del col·lectiu de persones amb la síndrome de Down i de Yassine Ouhdadi, medalla d’or als Jocs Paralímpics de Tòquio de 2020 a la prova dels 5.000 metres. Presentada i dirigida per la periodista lleidatana Rut Camí.

La jornada ha deixat idees, reflexions i frases a destacar com la realitzada per David Bonvehí, “a la meva vida professional la #disCAPACITAT no m’ha afectat ni en els meus errors ni encerts”. També ha posat en valor la tasca realitzada els darrers anys per la societat civil (entitats, organitzacions socials…) que han treballat amb tots els partits polítics per tal d’elaborar polítiques adients a la realitat de les necessitats de les persones.

Tonet Ramírez, ha destacat com a fita personal poder representar al col·lectiu a l’ONU “al 2010 vaig anar a les Nacions Unides a presentar la guia dels drets de les persones amb discapacitat vistes pels seus protagonistes. A defendre els drets de les persones, de totes”. A més a més, ha posat de relleu que hi ha gent que encara ens tracta com a nens petits, i no ho hem de permetre, ja que no ho som, som adults.

Tenir una discapacitat no vol dir no poder tenir objectius a la vida, et pots marcar metes com tothom”. Aquesta ha estat la primera frase de Yassine Ouhdadi a la jornada. Ouhdadi, també ha destacat “a Catalunya hi ha diferents realitats poblacionals, ara ja ningú s’amaga, tothom és més respectuós. El que trobo a faltar són adaptacions en el transport, en els edificis, en les instal·lacions noves hauria de ser més fàcil.

Tant les persones ponents com la presentadora han participat de forma voluntària en aquest esdeveniment, el qual també ha comptat amb la col·laboració i suport del Departament d’Educació de Lleida, l’Ajuntament de Mollerussa, Xtrategics, La Salle Mollerussa, Romà Pro, Dincat i el Teatre L’Amistat.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.