La Jornada Acudam, referent a Catalunya per a la inclusió de les persones amb discapacitat

La tercera edició ha comptat amb la participació de més de 1.200 persones via streaming

Més de 1.200 persones han participat en la III Jornada ACUDAM “Virals #disCAPACITAT” que ha estat realitzada íntegrament en streaming des del Teatre L’Amistat de Mollerussa en format taula rodona. Consolidant-se com una de les jornades online referents a tota Catalunya sobre la inclusió de les persones amb discapacitat. Les jornades es dirigeixen especialment al públic jove (alumnat de secundària, batxillerat i universitari).

Josep Giralt, vicepresident de la Federació ECOM, Kelly Arrontes, pintora artística i muralista internacional, i Cristian Garcia, tertulià del programa “La Porteria” de Betevé i presentador del programa TEBvist han estat les tres persones ponents de la jornada conduïda per la periodista de TV3, Rut Camí.

Durant la taula rodona els ponents han exposat les seves trajectòries de vida personals i professionals generant coneixement, reflexió, debat i aportant diferents visions sobre la igualtat d’oportunitats de les persones amb discapacitat.

Josep Giralt ha posat de manifest que el terme “diversitat funcional ens invisibilitza, cal dirigir-se al col·lectiu com a persones amb discapacitat. Què vol dir? que és una persona que té una dificultat per desenvolupar una capacitat concreta però que no l’inhabilita amb la resta”. El fet de dirigir-se al col·lectiu com a “persones amb discapacitat” ha estat resolt fa uns dies pel COCARMI (Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat).

Kelly Arrontes per la seva part, ha exposat que “l’art i la pintura no entenen de barreres” i que poder participar en un esdeveniment com aquest “és una forma d’arribar a la gent” i que cal fer més accions com la d’avui.

Cristian Garcia ha manifestat que “les persones amb discapacitat haurien d’aparèixer més a la TV, al cinema, cal ser-hi més presents, cal donar-nos més visibilitat pública”.

Jordi Garriga, president de l’ACUDAM ha destacat la “importància d’apropar realitats de persones amb discapacitat als ciutadans del demà, amb les diferents històries de vida dels ponents aconseguim trencar prejudicis i incidim més i millor en el respecte cap a la diversitat de les persones”. El format i el canal de retransmissió de la jornada fan possible arribar a un públic molt més gran i divers que d’altra manera seria difícil, afirma Garriga.

Pel que fa a les xifres de la tercera jornada el 80% dels participants han estat joves d’ESO, Formació Professional, Batxillerat i universitari. Mentre que el 20% restant ha estat per professionals de l’àmbit educatiu i social. Les diferents persones participants provenien de més de 30 centres educatius i formatius de tot Catalunya i de diferents organitzacions socials del territori (Girona, Badalona, Mataró, Barcelona, Tortosa…).

La jornada ha estat retransmesa gràcies als docents i alumnes del CFGM de Vídeo Discjòquei i So de La Salle Mollerussa. També han fet possible la jornada: Romà Pro, Xtrategics, Dincat i l’Ajuntament de Mollerussa.

Tot i els avenços assolits els darrers anys pel que fa a la igualtat de drets i d’oportunitats de les persones amb disCAPACITAT, cal continuar desenvolupant accions que tinguin per finalitat donar a conèixer i visibilitzar les seves realitats i capacitats. Implementant actuacions que ajudin a trencar els prejudicis encara existents que de forma directa dificulten la inclusió real de les persones amb disCAPACITAT en la societat. Les jornades ACUDAM contribueixen amb aquest propòsit.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.