La lleidatana Ares Llop guanya el 6è Premi Internacional Joan Solà

Pla americà on es pot veure la lingüista lleidatana Ares Llop, guanyadora de la 6a edició de Premi Joan Solà. (Horitzontal)

Foto: UdL / La lingüista lleidatana, Ares Llop, guanyadora de la 6a edició del Premi Joan Solà

Amb un treball sobre sintaxi a l’àrea pirinenca

La filòloga lleidatana Ares Llop Naya ha estat la guanyadora del sisè Premi Internacional de recerca en Filologia Catalana Joan Solà, que promouen el departament de Filologia Catalana i Comunicació de la Universitat de Lleida (UdL) i l’Ajuntament de Bell-lloc d’Urgell, per un estudi sobre sintaxi a l’àrea pirinenca. El guardó, que es lliura cada dos anys, està dotat amb 10.000 euros, a més de la publicació de l’obra guanyadora a càrrec d’Edicions de la UdL. L’edició d’enguany coincideix amb el desè aniversari del traspàs de l’homenatjat i estava dedicada a l’estudi de la sintaxi. Ares Llop és doctora en lingüística per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i professora de català com a primera llengua i llengua estrangera.

En aquesta convocatòria dedicada a l’estudi de la sintaxi, el jurat ha escollit per unanimitat el treball de Llop, titulat Perspectives diacròniques en la variació micorsintàctica sincrònica. Reanàlisis i cicles en els sistemes negatius del català i d’altres varietats del contínuum romànic pirinenc. Segons el secretaria de la Comissió Permanent del Premi Joan Solà i professor de la UdL, Joan Julià-Muné, el treball hauria estat “del gust i interès” del professor Solà, per l’enfocament dialectal, diacrònic i sincrònic a una classe de mots que ell també havia estudiat, els negatius.

En aquest sentit, Julià-Muné, apunta que l’estudi premiat és el resultat d’una “recerca original i inèdita” que fa una contribució important a l’estudi sincrònic i diacrònic de la negació en català, amb una especial atenció a la variació geogràfica en un espai d’especial interès. Així mateix, afegeix que gràcies a la “quantitat i la varietat de material obtingut” per fer l’estudi, “de difícil accés”, obre perspectives de recerca “molt interessants per a futurs treballs”.Ares Llop és doctora en lingüística per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i professora de català com a primera llengua i llengua estrangera. Actualment és docent a la facultat d’Educació de la Universitat de Barcelona (UB). La seva tesi doctoral ja es va centrar en el contínuum romànic pirinenc.

El jurat, a banda de Joan Julià-Muné, estava format per Maria Josep Cuenca (Universitat de València), Ramon Sistac (UdL), Núria Alturo (UB), Maria Teresa Espinal (UAB) i Ana Maria Torrent (Technische Hochschule Köln, Alemanya). Els organitzadors del premi tenen previst lliurar-lo el proper 2 d’octubre en un acte que inclourà una conferència de la periodista Mònica Terribas.


Informa: ACN

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.