No volen oblidar-se de com es cuina el seu plat preferit per culpa de patir un deteriorament cognitiu. Per aquesta raó, una vintena d’usuaris del programa REMS (Reforç i Estimulació de la Memòria i la Salut) de Mollerussa, amb l’ajuda de familiars i especialistes, s’han posat aquest dimecres el davantal per elaborar plats del receptari “Cuinant la memòria: Receptes perquè no se’ns en vagi l’olla!”. El llibre, editat per La Fundació Catalunya La Pedrera, amb la col·laboració de les Fundacions ACE (entitat al servei de les persones amb malaltia d’Alzheimer o altres demències), i Alícia (que treballa per millorar l’alimentació de les persones), té l’objectiu de fomentar la cuina com un mètode per mantenir actives el màxim de temps possible les capacitats cognitives dels participants, i contribuir així al seu benestar emocional.

Un dels obstacles que es troben els participants però, és la dificultat per recordar quins ingredients, i en quines quantitats, es necessiten per cuinar determinats plats, així com de quina manera es fan servir els fogons. Per aquest motiu, les cuineres de la Fundació Alícia els ajuden a expulsar la por, i començar a preparar la vintena de plats tradicionals del receptari, que s’elaboren en només tres passos i estan fets amb aliments saludables i neuroprotectors.

Un cop els plats són llestos, només resta degustar-los i debatre quin és el millor grup de cuiners, que en alguns casos, el formen persones de fins a 94 anys.


Informa: Ignasi Gómez

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.