La “Mollerussa Surrealista” d’Albert Barqué – Duran, al Museu de Vestits de Paper fins el 5 de gener

La sala d’exposicions del Museu de Vestits de Paper acull fins el proper 5 de gener l’exposició “Mollerussa Surrealista”, d’Albert Barqué-Duran. L’artista, doctor en Ciències Cognitives per la City, University of London, combina la vida acadèmica amb la pintura. Especialment, està interessat en com les tecnologies actuals suggereixen una necessitat de dissenyar robots i agents amb intel·ligència artificial capaços de prendre decisions ètiques i morals per si mateixos.

Barqué, després de la seva estada aquesta tardor a Harvard University torna per Nadal a la seva ciutat natal amb aquesta mostra, que és un viatge científic a través de l’art que planteja què tenen en comú el surrealisme i l’estudi del cervell. L’exposició explora i planteja una reinterpretació/actualització del moviment surrealista a través del coneixement contemporani sobre la ment humana.

Les obres exposades estan inspirades en la investigació científica de l’artista i és la primera exposició a la capital del Pla d’Urgell després que les seves obres hagin viatjat per Londres, Cambridge, Berlin i Nova York. Pintura a l’oli i fotografia son els formats que l’Albert proposa a “Mollerussa Surrealista” per tal que els assistents tinguin una experiència única en aquest viatge científic a través de l’art.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.