La mollerussenca Marta Bisbal presenta a la biblioteca el seu llibre Kosmos on investiga l’evolució de la llum

Un instant de la presentació del llibre.

 

La Biblioteca Comarcal Jaume Vila va acollir ahir al vespre la presentació del llibre Kosmos, de l’artista mollerussenca Marta Bisbal, un volum on compila el projecte d’investigació, que sota el mateix nom, va dur a terme durant tres anys a través de fotografies sobre l’evolució de la llum en diferents parets d’un habitatge.

La presentació va comptar amb la participació de l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, el qual va agrair la voluntat de l’artista de voler explicar a la seva ciutat natal el projecte visual, reconegut en diferents certàmens de fotografia d’arreu. Solsona va valorar l’atreviment de l’artista “d’agafar la llum com a eina nuclear del seu estudi i donar-li coherència”, i en va destacar la importància i la dificultat que té tal i com s’ha demostrat al llarg de la història dels diferents moviments artístics.

Per la seva banda, Marta Bisbal va explicar que el projecte va néixer quan es va canviar de casa i va sentir la necessitat d’investigar i captar amb una càmera fotogràfica com es projectava la llum a diferents hores del dia en les parets buides d’una de les habitacions. El projecte visual s’ha convertit ara en un llibre en format acordió que té 3,5 metres de llargada ja que l’objectiu que busca es donar més dinamisme a les fotos fixes.

El volum forma part de la col·lecció de Cuadernos de Kursala de la Universitat de Cadis, lloc on va quallar el projecte en format paper. Marta Bisbal ha exposat el seu projecte en diferents sales d’arreu del món, tant a nivell individual com en exposicions col·lectives.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.