La Mostra de Formatges del Palau d’Anglesola atreu un miler de visitants

Lliura el premi Formatger d’Honor al restaurant Fogot del municipi

Almenys un miler de persones han passat pel pavelló poliesportiu del Palau d’Anglesola aquest diumenge per visitar la 7a Mostra de Formatges Artesans de Ponent, que enguany ha lliurat el guardó Formatger d’Honor al Restaurant Fogot del xef Bryaan Suarez. El vencedor de l’edició anterior, el xef Joël Castanyé, del restaurant la Boscana-Resquitx, va entregar aquest premi que reconeix la implicació d’un professional de la restauració que treballa amb formatges artesans.

Els visitants van poder tastar o adquirir formatges de deu productors procedents de diverses comarques lleidatanes com el Pla d’Urgell, l’Urgell, les Garrigues, el Segrià, la Segarra, l’Alta Segarra i fins i tot del Bages i Osona. En aquest sentit, es va organitzar un tast per valorar els formatges de la mostra que va comptar amb uns 300 inscrits. El més ben valorat va ser precisament el formatge lligat de cabra de Formatges Camps, del Palau d’Anglesola. El segon lloc el va obtenir la formatgeria Cal Quitèria, d’Almacelles, seguida per formatges Veciana, de Segur (Alta Segarra). Els hereus i les pubilles del Palau d’Anglesola van ser els responsables d’entregar el certificat d’aquest reconeixement. També va comptar amb una gran assistència el MariCheese, un tast de nou vins amb els corresponents formatges acompanyat pel somelier Xavier Ayala. Tot plegat acompanyat d’un espai infantil i una exposició d’art.

Per tot plegat, l’organització fa un balanç positiu de la Mostra i destaca que un any més el Palau s’implica amb el sector formatger perquè creu amb el producte local, artesà i de qualitat fet a Ponent. Destaca també les sinergies entre el producte protagonista amb l’art, la música, la moda, la gastronomia… i també la participació del públic jove en les activitats programades. Així mateix, des de l’Ajuntament del Palau d’Anglesola, s’agraeix la col·laboració d’ACREFA i de Supermercats Plus que, juntament amb la Diputació de Lleida, han fet possible la 7a Mostra de Formatges Artesans de Ponent.

Afegir que la Mostra va inaugurar-se dissabte amb un sopar temàtic al celler modernista de la Cooperativa de Sant Roc que va esgotar totes les entrades. El menú degustació a base de formatges preparat pel xef local Agustí Foguet (Catering A’Gust), va combinar-se amb la passarel·la de moda del dissenyador mollerussenc Josep Rosell Santularia i les models de l’agència Il·lusions de Lleida.


Informa: Redacció

 

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.